first born unicorn, hard core, soft porn


Jag var ungefär sju-åtta när jag på allvar började intressera mig för musik. Som himla liten gillade jag i stort sett allt med melodier, men sådär alldeles i slutet av förra seklet började jag bestämma mig för vad på radion som jag gillade och vad jag inte gillade. Och då, från ingenstans kan tyckas, spelade P3 Californication och Otherside och Red Hot Chili Peppers blev det absolut bästa jag visste. Det är något med det bandet som jag inte riktigt kan sätta fingret på, gitarr-riffen som alltid är precis rätt toner på något vis och basgångar som får hjärtat att bulta i samma takt typ.

Såhär i efterhand har jag svävat långt bort i olika riktningar när det kommer till min musiksmak, men rhcp har stannat kvar. Det kan gå flera månader emellan att jag lyssnar på dem, men sen hamnar jag som i ett träsk då det nästan är det enda mina öron klarar av. Min absoluta favorit-skiva är Red Hot Chili Peppers Greatest Hits. Jag har lyssnat på den så mycket att den är alldeles repig och vissa spår är helt sönderspelade.

Äh. Kan diskutera det här längre, men vi släpper det. Det här är det bästa bandet! (Och den bästa låten och videon, för den delen.)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0