estetish

Sen jag kom hem vid fyra har jag suttit och klippt och klistrat och skapat konst. Samtidigt som jag lyssnat på Coldplay och deppat. Estetare i själen, så att säga.  Komponerat musik har jag gjort också, som om det inte räckte.

Vet inte varför, men det här känns som en jätteviktig dag. En sån där milstolpe-i-livet-dag. Underligt, med tanke på att det verkligen inte hänt något av intresse alls idag. Inget. Har varit på grå grå skolan. Har ätit grå grå skolmat. Har gjort grå grå skoluppgifter. Eller just det, tvingade estet-tvåorna att stanna kvar på gula trots att de slutat för att repa. Det var rätt kul. Repandet alltså, inte nazi-stuket mot tvåorna. Eller okejdå, det var också kul. Näråååå.

Hursomhelst, resten av kvällen blir det Mad Men och förhoppningsvis lite flingor om vi har det i skafferiet nånstans.


10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.

Okej. Det här var ett töntigt tema. Men ja, säg hej till min snälla vän jag gosar med på bilden helt enkelt.

lördagskväll i Strömsund

Igår gick ryktet att Strömsund var the place to be för kvällen. Nu har ju det ryktet gått många gånger, och aldrig någonsin stämt förut, men jag tänkte att det var värt att kolla upp i alla fall. Jag, Angelica, Lotta och Oscar var nämligen på musikcafé, såg Alex spela med sitt band och satt sen och hade lite av en spontan jam-session i sofforna. Himla mysigt faktiskt!

Efter att alla begett sig hem till sitt var det bara för mig att sitta hemma och vänta. Hade tänkt gå och lägga mig, men jag agerade fyllechaffis kvällen till ära. Åt mina föräldrar. Ombytta roller? Hursomhelst satt jag uppe till två innan jag åkte och hämtade dem utanför Grand. Poliser var det där, och allmän oreda. Huvva, vad ungdomarna har för sig nu för tiden. Idag är jag hur som helst hyfsat trött och sov fram till mitt på dagen någon gång.

Söndagkvällen kommer ägnas åt ett ihärdigt pluggande, endast med avbrott för Solsidan. Har en religionsuppsats att färdigställa tills imorgon, åh så kul. Ville väl med detta blogginlägg mest bara säga att jag överlevt den här helgen också.

I måndags var jag, Lotta och Angelica på Saga och fikade. Såhär såg det ut.

9e bilden: Någon i din släkt.


8e bilden: En person som du saknar.


dimmiga dar, det var bra dar, men vad fanns det att se klart?

Jag är så fruktansvärt trött på vintern nu. Okej, jaja, jag vet, nu kommer den bästa tiden på vintern. Nu blir det vårvinter och sol och glittrande snö och sportlov och allt det där. Men bara tanken på att det är över två månader av vinter och kyla och snö och grått och mörkt kvar är sannerligen inte lockande.

Jag vill kunna gå ut på kvällen, ta promenader i Ström och solen skiner och det är ganska varmt fast det börjar bli sent. Jag vill ha solvarm asfalt och mina slitna blommiga ballerinaskor. Jag vill ha gröna löv på träden. Jag vill ha den här kvällen och den här känslan. (dock aldrig aldrig mer det här.)

Helvete vad jag önskar att Sommar2010-Liss hade kunnat prata med vinter2011-Liss. Då hade minsann sommaren plötsligt kännts helt fantastisk och utan större problem överhuvudtaget.

it's funny because it's true

Min pappa skriver världens bästa statusuppdateringar på facebook. True story. Idag ställde han följande frågor till sina facebook-vänner: "Varför har svensk utrikespolitik slutat att kritisera diktaturer? Varför har Bildt en lön?" Tycker framförallt den sista frågan är fullt berättigad. Särskilt med tanke på att det är våra skattepengar som betalar lönen i fråga.
Carl Bildt. I en kavaj med gröna råttor på.

7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.


100-dagars och Nolia i Östersund

Igår eftermiddag åkte jag in till stan med halvfyra-bussen. Istället för att förfesta redan på bussen (förövrigt något av det störigaste folk kan göra) kände jag mig som Liss, 72 år, som satt och pratade boktips med Emmys mamma istället. Men det är så jag föredrar det helt enkelt. Om mitt 100-dagarsfirande finns inte sådär jättemycket att säga förutom att O'Learys är idioter som låter folk vänta ute i 25 minusgrader i två jävla timmar bara för att dom inte vill släppa in för många åt gången eller något. Idag har jag feber, ont i halsen och har helt enkelt dragit på mig en fruktansvärd förkylning. Tack för den, O'Learys, verkligen.

Idag lyckades jag efter mycket stök hitta ut till Frösö Park (endast tack vare Emil och Anton!) för att gå på Noliamässan. Det är en utbildnings- och framtids-mässa som riktar sig till de som går i trean på gymnasiet, så vitt jag förstått det rätt. Tanken var att jag skulle kolla på Blondinbella, som föreläste. Klarade dock bara sisådär 10 minuter av föreläsningen innan jag bröt ihop över hennes röst och det faktum att allt hon sagt hittills egentligen var att framgångsrik var lika med rik och att hon minsann var både och, och mer därtill. Nej, verkligen ingen hit!

Då var mässan i sig betydligt bättre! Har blivit påprackad sisådär tio kilo material från högskolor, plus en massa småsaker som pennor, en stressboll och tandborstar. Har kollat hur det ser ut inuti en stridsvagnsambulans (NORAH!), fått akupunktur lite spontant sådär och framförallt åkt därifrån och känt mig mer säker än någonsin på vad jag vill göra med mitt liv.

Efter att ha varit på nolia åkte jag in till stan och träffade min människa ett par timmar. Sprang dessutom in på bokrean och köpte två sånadär böcker man ständigt får i boktips men jag inte har läst än helt enkelt. Har redan plöjt igenom halva Mia Skäringers Dyngkåt och hur helig som helst och är långtifrån besviken! Älskar Mia Skäringer. ´

Det här var ett på tok för långt inlägg för att inte ha några bilder egentligen. Men det sket väl jag i, då jag inte tagit några under dagarna. Synd för er!

6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.


5e bilden: En gammal bild på dig själv.

Säg hej till 14-åriga emo-Liss som gör häftiga pose-egobilder, är svart och svår och tycker att det allra mesta här i livet är på botten!

4e bilden: En bild på en tid du saknar


Bra start på en bra vecka

Det har varit en hektisk, men ganska spännande dag för mig. Förutom riktigt ambitiöst arbetande på mina lektioner har jag hunnit med ett styrelsemöte med elevrådet också, känns bra att vara lite aktiv på skolan nu och då också, med tanke på att 90% av alla mina dagar är rent ut sagt extremt slappa. Efter skolan gick jag, Norah, Helen och Camilla och köpte Ben & Jerrys som vi sen smaskade i oss på skolan under mycket skratt, och efter det gick jag och mina allrabästa classmates Angelica och Lotta till Saga för kaffe och måndags-skvaller.

Dagens bästa var dock utan tvekan vårt årsmöte med SSU Strömsund! Jag blev under mötet vald till ordförande för min SSU-kommun, eftersom Malin, som varit tidigare, valt att lämna över det uppdraget. Jag är verkligen jätteglad över det här förtroendet och hoppas på att fortsätta "styra" SSU Strömsund lika bra som hittills tillsammans med resten av den nyvalda styrelsen!

SSU Strömsund i våras!

3e bilden: En bild på någon i din familj.


Det här är min lillasyster. I de flesta familjer får en av systrarna 'the looks' och en 'the brain'. I vår familj har en av oss fått båda. Jag, alltså.

Haha närå. Förlåt Jonna! Kompenserar såhär:

Okej. Får väl erkänna att Jonna fick the looks åtminstone. (men the brain är det minsann jag som har isåfall!)

pensionären Liss

Jag vet att det kommer vara lite sådär pensionärs-varning på det här inlägget, men jag kan inte låta bli:
SOLSKEN OCH NOLLGRADIGT HALLEFUCKINGLUJAH UT OCH GÅ ETT VARV RUNT BYN!!!!!

2a bilden: En bild på dig själv.


Här är jag 16 år och har för sisådär 22 timmar sen gått ut första året i gymnasiet. Jag verkar lite mentalt instabil att döma av mitt ansiktsuttryck faktiskt. Moa har tagit bilden!

1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med

Jag och Norah, sommaren 2009, unga och oförstörda. Det roligaste med den här bilden är att det är den bästa jag har på oss båda. Vi är skitsnygga annars. Lovar!

ännu en såndär lista. för att ni inte tröttnat än.

Jag påbörjade ju en såndär 30-dagarslista för ett tag sen, sen fastnade jag på dag 7 och har inte tagit mig därifrån. Bestämde mig för att temat med bilder som Emmy lagt upp passade mycket bättre än den förra. Alltså hakar jag på det hela!

1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med
2a bilden: En bild på dig själv.
3e bilden: En bild på någon i din familj.
4e bilden: En bild på en tid du saknar.
5e bilden: En gammal bild på dig själv.
6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8e bilden: En person som du saknar.
9e bilden: Någon i din släkt.
10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.
11e bilden: En person du kan berätta allt för.
12e bilden: En bild på din vardag.
13e bilden: Du och någon klasskompis.
14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15e bilden: En person som du vill vara med.
16e bilden: En bild på dig själv.
17e bilden: En ovanlig bild.
18e bilden: En bild på din fritid.
19e bilden: En person som är snygg.
20e bilden: En bild på dina närmaste.
21e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22e bilden: En bild på en tid du saknar.
23e bilden: En bild från i somras.
24e bilden: En bild som gör dig glad.
25e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28e bilden: En tokig bild.
29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om

edward sharpe and the magnetic zeros.

Ni vet den där låten som alla citerar, och alla älskar och alla har som statusrader och personliga meddelanden och bloggrubriker och allt vad det kan vara? "Home is wherever I'm with you" står det, eller eventuellt "holy moly, me oh my, you're the apple of my eye." Home heter den, och är gjord av det fantastiska bandet Edward Sharpe and the Magnetic Zeros. Himla fin låt, även om den tyvärr är lite på uttjatnings-nivå nu.

Hursomhelst, ni vet det där. Vad är det med den låten, tänker ni nu. Också tänker ni kanske att "vafan, vi har hört om den där låten sen i somras, den är uttjatad och vadå, har du märkt den först nu?". Vet ni när jag hörde den för första gången och började lyssna på låten och bandet? Sommaren 2009. Nu vet ni. Jag var först. FÖRST! Hörde ni det?

Nu skulle jag kunna säga att jag inte bloggar om det här för att verka bättre än er andra, men det skulle vara att ljuga. Jag var först med First Aid Kit, Johnossi, MGMT och Shout Out Louds också, för att nämna några. Jag och Rosita har även diskuterat vår förvåning över att Marina and the Diamonds I am not a robot plötsligt spelades sönder överallt i somras efter den där vidriga tv-reklamen. Den låten hade vi ju lyssnat sönder en sommar tidigare!

Det jag vill säga är väl helt enkelt att jag var först med en himla massa musik, så att jag får lite häftighets-poäng och för att inte folk ska få för sig att jag är en wannabe-indierockmusiknörd. Jag försöker inte ha koll, jag har koll.


driving one of your cars

Idag när jag skulle hem från skolan efter att ha handlat såg jag när jag körde ut från parkeringen vid Simons att jag behövde tanka. ("Parkeringen vid Simons" är för icke-strömsundare även känt som Strömsunds torg. "Simons"=Simonssons Handelsbod= Ica. Torget i Strömsund har en gång i tiden blivit utsänt till Sveriges fulaste. På allvar. Vilket kanske inte är så konstigt- det är ju trots alltbara en parkering och en sönderslagen liten träpaviljong.) Hur det än var med den saken såg jag plötsligt bensin-lampan blinka och bensinmätaren stå så långt åt vänster det bara går. Fick panik och var övertygad om att bensinen skulle ta slut på de 500 metrarna det är mellan Simons och bilbolaget. Det gjorde den lyckligtvis inte, istället fick jag chansen att bli riktigt irriterad när jag kommit dit.

Det finns fyra pumpar att välja mellan, två på varje sida. På ena sidan var båda upptagna, men på andra var det en stor vit van parkerad MITTEMELLAN pumparna. Och tror ni han ens tankade bilen? Såklart inte. Han tankade diesel i dunkar. Bra att ta upp TVÅ bensinpumpar när han inte ens tankar bilen? Och svårt att inse det här, flytta sin bil och låta mig få plats?! Det var inte bara en dunk han skulle fylla heller, direkt, utan ett halvt dussin typ. Jag blev jättearg. Vad tror ni då hände?

a) Min enorma ilska fick sitt utlopp då jag klev ut ur bilen och skrek åt gubben i fråga att flytta biljäveln så att de som faktiskt ska tanka bilen och har SKITJÄVLA BRÅTTOM kunde få komma fram istället för att vänta en jävla kvart på att han skulle bli klar. Sen gav jag honom en rak höger, spottade över axeln och sparkade omkull bensindunkarna.

b) Jag vred upp stereon i protest och mumlade lite ilsket för mig själv, väntade tills han var klar, tankade och åkte sen hem och skrev ett argt blogginlägg med moralen att alla borde försöka se till att folk som står bakom i alla sorters köer tar sig fram så fort som möjligt. Livin on the edge!


tjejer och deras förkärlek till bråk

Tjejer är i allmänhet hemska. Missförstå mig rätt. Jag menar inte att generalisera och dra alla över en kam här nu, men erkänn det helt enkelt. Fy satan vad elaka vi är?! Tjejer ljuger, sprider falska rykten, säger elaka saker och snackar skit så det står härliga till, och döljer dessutom allt bakom ett välsminkat ansikte och ett inställsamt leende. Jaja, okej. Jag kanske överdriver. Och jaja, okej. Det finns killar som är sådär också. Men idag bara blev jag helt matt av att tänka på tjej-gängs förmåga att förstora upp saker och driva intriger till sin absoluta spets.

En sak jag aldrig kommer förstå är just det här med varför tjejer alltid ska förstora upp allt så mycket. Hela den här "Vet du vad hon sa om dig? Fast jag lovade att inte säga at hon sagt det"-grejen känns väl ändå lite som högstadie-fasoner kan man tycka sådär rent spontant, men det slutar ju aldrig.  Jag vet så många, från typ elvaåringar till unga tjejer till gamla tanter, som är rent ut sagt elaka mot sina allra närmaste vänner. Och, min fråga är: Till vilken nytta?

Många av mina närmaste vänner är killar, eller man kan väl säga att det är jämnt fördelat kanske. (Jag brukar dock inte räkna mina kompisar som "killkompisar" och "tjejkompisar" utan bara som vänner allmänt.) Jag vill verkligen inte påstå att det alltid är lättare att komma överens med killar, men däremot är det garanterat lättare att bråka med killar. Man slipper dela upp sig i "sidor" och slipper framförallt välja sida när man inte är personligt indragen. Vilket man blir i ett tjejbråk. Alltid. Även om man knappt vet vad det handlar om och egentligen inte ens har en åsikt i frågan förväntas man plötsligt tycka en massa. Dessutom bråkar tjejer när de bråkar inte bara om ämnet, utan om allt dåligt motsvarande part någonsin gjort. Sen diskuterar de sin tjejkompis/före detta kompis med alla sina andra vänner, och vice versa. Det tar aldrig någonsin slut och trots att det tar energi och ma glömt vad det ens handlat om och man i hemlighet saknar sin vän kommer ingen på idén att sätta sig ner, prata igenom det hela och bli sams.

Jag påstår inte att jag är perfekt, långt ifrån. Naturligtvis skvallrar jag om mina vänner, naturligtvis bråkar jag om småsaker. Men jag har gränser, och det är jag stolt över. En annan sak jag vet att jag är bra på är att veta vilka bråk det är värt att lägga energi på. Jag känner inte att jag nödvändigtvis måste bli skitarg på någon av mina vänner bara för att jag hör att hon sagt något negativt om mig. Jag har förmodligen gjort detsamma, så vem är då jag att moralisera eller agera något slags offer? Nej, välj era bråk säger jag bara. Vissa saker är helt enkelt inte värda att förlora vänskap för.
tjejer är bra också. såklart.man måste dö några gånger innan man kan leva

Emmy tipsade mig om finaste bloggen någonsin. Har suttit och bara läst och skrattat till och känt igen mig och blivit rörd. Ett utdrag av inlägg som kändes extra mycket:

jag vill skriva även sånt som ingen vill läsa

Sånahär listor är ju egentligen fruktansvärt ointressanta. Erkänner att jag sällan tar mig igenom dem. En av de få som ändå lyckas hålla samma kvalitet på en lista som ett vanligt blogg-inlägg är min vän Linn. Den här fick jag därifrån!


Steg 1
Namn: Liss Jonasson
Födelseplats: Östersund
Bor: I Strand, den bästa byn, utan för Strömsund, det kanske inte bästa samhället.
Ögonfärg: Blågröna.
Hårfärg: ljusbrunt? Ungefär. Den där färgen som ofta kallas "råttfärgat".
Skostorlek: 38. OJ. Såg ni intressesmurfen?
Civilstatus: Singel
Höger- eller vänsterhänt: högerhänt
Steg 2
Skor som du bar idag: Converse, trots -20 grader. Mina fötter är immuna mot kyla!
Dina svagheter: Har inga. Hehe. Närå. Är naiv och har dålig självbehärskning när det kommer till vissa saker.
Rädsla: Är rädd för att vara under vatten.
Steg 3
Första tanke när du vaknar: "Äääh....jag hinner snooza 10 minuter till!" (vilket jag naturligtvis inte gör egentligen.)
När somnar du: Fruktansvärt olika. Runt halv ett-ett i genomsnitt kanske.


 


(här brukar jag sova varje fredagmorgon)

Steg 4
Pepsi eller coca cola: Varken eller, men pepsi om jag måste välja.
McDonalds eller Frasses: Varken eller på riktigt. 
Vans eller converse: Converse!!!11!!11!
Lipton Ice Tea eller Nestea: Okej. Iste som iste?!
Choklad eller vaniljglass: Chokladglass är det bästa jag vet, och jag hatar vaniljglass, så till den grad att jag när jag äter vaniljglass blandar den med chokladsås så det blir chokladglass.

 
Steg 5
Svär du: Fan heller.
Sjunger du: Estet-musikarn.
Duschar du varje dag: Nästan varje kväll, men nästan aldrig lördagkväll!
Röker du: Nej
Gillar du skolan: Svårt att säga. Egentligen ja, men inte för tillfället!
Har du bra självförtroende: självförtroende: ja, självkänsla: nej.
Kommer du överens med dina föräldrar: ja!
Steg 6
Har du under den senaste månaden...
Druckit alkohol: I februari? Hm. Vet inte? Tror inte det!
Rökt: nä!
Shoppat: Ja! Lite spontant sådär roffade jag åt mig ett par chinos och en ny scarf på monki i lördags! (jag köper förresten ALLTID scarfar när jag går i affärer. Min secret passion. Som jag delar med kulturtanter i 55-årsåldern.)
Ätit en hel ask musli: på en och samma gång: nej, sammanlagt: JA! flingor<3
Stått på scen: estet-musikarn.
Skejtat: har vart i rampen och tränat på 360's minst en timme om dagen, som alltid.
Bakat: JA! Tro det eller ej. Slängde ju ihop en kladdkaka till mitt och Norahs spontana LOTR-maraton!
Stulit: erkänner att jag råkade (RÅKADE) få med mig en blyertspenna från bilden förra veckan.
Rakat dig: ja
Kysst någon: nej
Kramat någon: ja (Isabelle var världens gulligaste imorse, som bara: "alltså, jag menar inget illa, men du ser verkligen ut att behöva en kram!")
Haft sex: nej
Steg 7
Har du någonsin...
Däckat eller varit jättefull: njaee. har iallafall aldrig däckat!
Varit full: ja
Blivit kallad hora: ja
Blivit nerslagen: med mitt farliga leverne blir jag nerslagen varje helg och så fort jag går utanför huset ju.
Busringt någon: nej, på fullaste allvar.
Gjort något som du ångrade: såklart.
Fått IG i nått ämne eller på något prov: Nej. 
Kastat en sten på nån ruta: Alltså, jag och mina militant-vegan-vänner brukar kasta gatsten mot pälsaffärers skyltfönster. Räknas det?
Steg 8
I framtiden..
Namn på barn: hampus, tobias, saga, sofia
Hur vill du dö: det vill jag inte. 
Vad vill du bli när du blir gammal: rik.
Steg 9
Antal människor du skulle ge ditt liv för: men åh.
Antal CD-skiver du äger: fler än jag lyssnar på.
Antal piercings: räknas hål i öronen?
Antal tatueringar: noll
Hur många gåner har du varit med i tidningen: många! kändiZ.
Steg 10
Vad ska du göra i sommar: jobba, flytta och ha så jävulskt kult på restaurangen däremellan!
Vad ska du göra i vinter: gå i ide.
När tar du studenten: vid det här terminsslutet. är iallafall planen, hehe.
Vad gör du efter gymnasiet: har idag anmält mig till högskoleprovet, en ledtråd.
Ska du bo i Sverige när du börjar jobba: det vet man aldrig, men mest troligt! sverige sverige älskade vääään.
Vad händer till helgen: vad händer inte i helgen?! ska vara WiLd aNd cRaZy tänkte jag. kanske se en film?
Vad vill du helst göra just nu: åka buss.
Steg 11
Vill du ha pojk/flickvän: om det är rätt person så.
Vad tittar du först på hos killar/tjejer: "stilen"
Vilka av dina kompisar tror du kommer hitta en pojk/flickvän först: visste inte att det var en tävling? de allra flesta av mina vänner har redan det faktiskt.
Vem är den perversaste person du känner: svårt att säga, känner för många sådana. (estetarn)
Hur många gånger har du varit utomlands: vet inte, strax under tio kanske, om man räknar varje land för sig.
Vilket land är bäst: av dom jag varit i, lätt frankrike!
jag kan inte se min panna.

Min kära vän Norah är en fantastisk människa. Idag efter skolan måndagshängde vi som vanligt, som vi alltid gör måndag-eftermiddagar när mer eller mindre hela skolan i övrigt har lektion. Först pluggade vi kulturhistoria. Jag läser Norahs anteckningar.

Jag: Men Norah, nu har du ju skrivit fel! Alla vet väl att det var Michelangelo, och inte Da Vinci som målade Nattvarden?
Norah: Men just det! Det är ju därför filmen heter Michelangelo-koden!

Efter ett tag av andra samtal utbrister hon, apropå absolut ingenting: "Vet ni vad jag aldrig någonsin har sett? Min panna!"

Trodde ni inte på att hon är en fantastisk människa innan det här inlägget gör ni det nu.

hjalmars snyggaste!

"och hur konstigt det än verkar för alla andra kan man liksom inte stanna alla gånger och lösgöra sig från det man släpar på här i livet"

Igår såg jag Håkan Hellström i Östersund. Konserten var såklart bra, eftersom det var Håkan. Publiken var såklart sådär, eftersom det var Östersund. Dock är det svårt att få den där riktiga "konsert-feelingen" inne i OSD. Jag såg honom på samma ställe för precis två år minus två dagar sen också, och konserten igår väger lätt upp för den iallafall, så det märks att Håkans popularitet växer även i Östersund!

Det togs lite bilder igår också, de flesta blev rätt värdelösa, men bara för att ge en liten hint om gårdagen kan ni ju få se dem ändå minsann!


Dear God, make me a bird, so I can fly far, far far away from here.

När livet gör sig påmint får världsliga saker som bloggande vänta. Hoppas ni inte saknat mig allt för mycket. Fast om man ska tro lite på min bloggstatistik har ni inte det. Och jag tycker egentligen det är töntigt när bloggare ursäktar sig för att inte ha bloggat på några dagar.

Hursomhelst brister inspirationen på alla plan och jag har massvis jag vill skriva men för det första inte hittar ord till och för det andra förresten inte alls vet om jag vill skriva. Förvirrat, jag vet, men så är det ju ibland.


to make a mountain of your life is just a choice

Jag gillar faktiskt måndagar. Jag har bra lektioner, även om det känns lite skumt att inte ha lektion med sin klass på en hel dag. Jag får skapa lite av en "extra-klass" med samhällare, och jag erkänner, om än inte officiellt, att det ju faktiskt inte är helt fel det heller.
Imorgon får jag förövrigt äta upp alla mina ord om att det är så överdrivet lätt att gå gymnasiet. Då har jag nämligen skola från kvart över åtta som vanligt, till sisådär tio på kvällen, vilket kanske inte är som vanligt. Då åker Hjalmars musikesteter nämligen till Lappland en hel dag och kväll. Kan bli spännande!

allt dom bygger upp ska vi meja ner

Först och främst: Hur kan Gary Moore vara död? Han är ju Gary Moore! Det borde vara fysiskt omöjligt för honom att dö. Så tragiskt.

Hursomhelst har jag sett sjukt många filmer senaste tiden. Dels för att jag varit sjuk, men också för att jag inte haft så mycket bättre för mig. Eller okejdå, jag har haft bättre saker att göra, jag bara valde att kolla på film istället. Såhär efter att ha snittat två filmer om dagen i en vecka känner jag mig ganska mätt på film egentligen.

En av filmerna jag såg nu nyligen var I Rymden Finns Inga Känslor. Och jag säger bara det, om ni inte sett den än- gör det! Vilken otroligt bra film! Hur kan en svensk film bli så bra? Den handlar om Simon, som har Aspbergers syndrom, och bor med sin bror Sam och hans flickvän. Flickvännen orkar inte med Simon och flyttar därifrån, så Simon bestämmer sig för att hitta en ny tjej till Sam. Simon gillar allt som är runt, vilket jag fullkomligt förstår. Jag har alltid gillat runda saker mer än alla andra former! Fyrkantiga saker är helt enkelt inte lika charmiga. Jag kanske också har aspbergers?


oh I wanna feel love, oh I wanna feel love, oh I wanna feel your arms around me

Jag har varit på skolan idag efter att ha varit hemma sjuk i över en vecka. Från morgonen var jag hos tandhygienisten och fluorlackade tänderna. Dom hade ett helt nytt sorts fluorlack som jag aldrig haft förut som, hör och häpna, inte var äckligt! Stor lättnad faktiskt. Eftersom jag fluorlackar tänderna så ofta (en gång varannan månad ungefär) så är jag visserligen van vid det äckliga lacket, men uppskattar att få lite omväxling också.

Hursomhelst kom jag på grund av tandhygienistbesöket för sent till dagens första lektion, och hann bara ha en halvtimme ungefär. Lektionen som följde visade sig vara inställd, och vips hade jag slutat för dagen klockan halvtio på morgonen och kunde åka hem. Åh, vad det är jobbigt att gå gymnasiet alltså.

Idag avslöjades några av artisterna till Yran! Lykke Li, Säkert!, Daniel Adams Ray och Adrian Lux är några av namnen. Förutom Säkert!, som ändå kändes given på något vis, är jag väl sådär måttligt nöjd. Hoppas på några fler lite större BRA släpp snart! Okej, Lykke Li är bra, men inte den där fantastiska yranartisten man väntar på!


dag 06 – vem jag helst skulle se ut som.


dag 05 – fem hemligheter.

Justja. Jag höll ju på med en lista! Idag ska ni få läsa "fem hemligheter" om mig. OJ, vad spännande, kan ju tyckas, men det återstår väl att se. Jag kan ju inte avslöja några jättehemliga hemligheter, det kan ju få en del förödande konsekvenser. Men såhär kan vi göra!

1. Fram tills sommaren innan jag skulle fylla femton sov jag med min mjukis-val Valle, och behövde honom för att somna. Sen renoverade vi mitt rum, jag rensade ut och Valle hamnade i en kartong på vinden. Ibland saknar jag honom lite faktiskt, han är ju himla gosig trots allt.

2. Varenda gång jag går in på Gula skolan ("estet-byggnaden") blir jag plötsligt kissnödig och måste gå på toaletten. Nu menar jag varenda gång. Mycket mystiskt det där.

3. Jag tycker att den här låten är bra. Vilket jag skäms över.

4. Jag avskyr Jim Carrey och anser att han är en helt talanglös person som bara får roller för att han klarar av att förvrida sitt ansikte. Jim Carrey har inte varit med i en film värd namnet som inte innehåller minst en femminutersfrekvens av Jim Carreys ansikte i närbild samtidigt som han låter och grimaserar. Hur gammal var han, 40 eller 4? Nej, det finns absolut INGET roligt med honom. Punkt slut.

5. Jag borde egentligen vara emot monarki, men det är jag inte. Varför? Jo, för att jag tycker kungafamiljen är gullig och verkar trevlig. På riktigt.

Kolla. Visst är dom söta? Till skillnad från...
INTE söt!

RSS 2.0