vi lockades av äventyren, utan karta, utan styre

Nä, jag tar och åker till Östersund nu. Går på Yran, och sånt där. Hade ju kunnat vara sämre. Hejdå hemma, vi ses på söndag igen!
Lady Gaga på Yran förra året. Det var inte helt fel, faktiskt.

I took a train that took me north and it's a place where trees speak louder than people

Min farbror och faster (läs: farbrors fru) var precis här och drack kaffe. Min farbror berättade bland annat jakthistorier från sina glory days, om sin tid i kommunfullmäktige innan "de blev för många flummare å puckon i politiken" och han hoppade av och en spännande historia från när han for till Stockholm med en annan av mina farbröder. (parentes: Min pappa har 6 bröder och inga systrar. Efter pappa, som är yngst, lär farmor enligt utsago från min moder ha sagt: "Nä, nu ger jag upp!" slutparentes)

Som sagt, mina två farbröder skulle till Stockholm. Värt att veta kan vara att en av dem, icke-berättaren, är en rätt tystlåten prick.

- Ja, då for vi ju på morron, övernatta hos Anita i Jönköping och for sen vidare. När vi körde in i Stockholm hamna vi såklart i en sjujävla bilkö inklämd mellan storjävla lastbilan. På hela vägen hade Claes int sagt ett nå, men då fråga ja han om han int ville bo här. "Nä." sa han å sen var han tyst igen.

Ibland tänker jag att mina farbröder är lite som karikatyrer av norrländska älgjägare med gröna jaktkepsar och lössnus under läppen. Sen tänker jag att det nog inte är så konstigt att jag tänker så.

Vad vill du? Men kom då! Jag är ju här och väntar på dig.

Hela helgen har jag försökt tvinga fram ett blogginlägg utan resultat. Jag antar att även min fantastiska kreativitet och aldrig sinande talang för det skrivna ordet måste sina någon gång! Hur det än är har jag ju faktiskt haft enormt viktiga saker för mig också. Jag har tillexempel varit i Sundsvall. Och i Östersund. Och hemma. Nog om det.

Efter den senaste tidens närmast kaotiska företeelser gällande mitt sociala liv har saker och ting nog börjat lugna ner sig på den fronten. Som det är nu står jag mest här med ett lite visset hjärta och på tok för många trådar att trassla upp, men ganska lugnt är det trots allt.Utifall att ni undrade, alltså.

Det mest uppseendeväckande som hände mig idag, eller iallafall det som gjorde mig mest uppspelt (förutom mitt samtal med dagens födelsedagsbarn) var ett besök på vårt lokala bibliotek. Jag lånade som vanligt fler böcker än jag kunde bära, vilket hade kunnat leda till en katastrof under bärandet till bilen. Som tur var har jag mina ninja-egenskaper och lyckades på så vis undvika smärre missöden såsom att tappa alla böcker i en vattenpöl. Jag har hursomhelst tagit mig igenom en och en halv bok sedan vi kom hem på eftermiddagen någon gång. Börjar undra vad som hände med mitt liv. Det är lite en såndär hönan-och-ägget-situation. Är jag patetisk och ensam för att jag läser många böcker eller läser jag många böcker för att jag är patetisk och ensam? Tål att tänkas på. (Nu vet jag ju att jag inte är särskilt patetisk och ensam egentligen. Jag är ju en Cool Tjej.)


I used to dream when I was eighteen

GRATTIS PÅ ARTONÅRSDAGEN, ÄLSKADE DU!

everytime it's over I want to press play again

Sommaren snurrade fort, och nu har typ hälften gått? Vad hände? Jag har iallafall stora planer! Igår bokade jag, Emmy och Rosita biljetter till Way Out West, till exempel. Om tre veckor åker vi till Göteborg. INSANE! Behöver det kommenteras hur peppad jag är?

Och det är ju inte det enda jag har planerat heller. Om en vecka börjar Yran, och nästa måndag åker jag på Festivalet i Strömstad. Hem, vila några dagar (läs: jobba några dagar), sen bär det av till Göteborg som sagt! Och sen...börjar skolan? Va? Hittills har jag, om man räknar bort de fyra dagar jag varit sjuk och således borta från jobbet och en enda helgdag inte haft en enda oplanerad dag. Upptagen tjej!

MEN. Efter morgondagens åtta timmar av slit och mental plåga får jag äntligen sommarlov! Hallelujah! I två veckor, alltså. Man ska ju inte överdriva.

(Sen måste jag bara lägga till att jag är trött på slagen i magen, också. Dumma, dumma facebook. Dumma, dumma namn. Dumma, dumma, dumma.)

When I look at you, I reach for a piano wire, fighting to keep it together, but it's pointless

Om fyra ynka arbetsdagar får jag äntligen sommarlov. SOMMARLOV! Det känns bra, fast bönderna i byn har slagit ner gräset på lägdorna nu. Det är sorgligt. Det betyder att sommaren snart är slut. Inte häftigt! Eller fyra ynka dagar, förresten. Nu ska vi inte underskatta dessa dagar, minsann. Idag spenderade jag återigen åtta timmar med att sortera fakturor. Det är faktiskt rätt tråkigt. Men vad gör man inte för det där välkomna klirret i kassan den 25e, liksom.

Om allt går som vi håller tummarna för kommer pengar behövas nämligen. Way Out West känns väldigt lockande. Så lockande att jag gjorde en spellista, till och med.
Dessutom får ni en fin video med en fin låt och en fin man. Det var allt för mig för idag!


sprider kärlek på en gata med för mycket ensamhet

Förut idag tog jag en cykeltur runt byn i finväre. Det var jobbigt. Tror jag helt enkelt tänker kalla det för årets motionspass och lämna det därhän. När jag kom hem åt jag en stor bit ananaspaj till kaffet. Det gäller ju att inte ligga på latsidan liksom! Man kan ju inte leva nyttigt heller. Så radikala ska vi inte vara. Huvva!

Vid elva-snåret sådär kollade jag på klockan och tänkte "OJ, jag måste gå och lägga mig om jag ska orka upp imorgon!". Jag började således rota fram min pyjamas (eller, ja, okej, min slitna kent-tröja jag brukar sova i), borsta igenom håret, och ägna mig åt andra sånadär strax-innan-man-ska -gå-och-lägga-sig-bestyr. Någonstans mitt i att jag smetade ut tandkräm på tandborsten slog det mig att det är lördag imorgon. Detta innebär att jag är ledig, vilket i sin tur innebär att jag får sovmorgon! SCORE! (Naturligtvis spottade jag genast ut tandkrämen, rotade fram choklad, och satte mig med en bok i min nya fotölj.)

Jag tror jag klivit upp utan väckarklocka typ...två gånger det här sommarlovet. Hörde jag någon säga ovärt? Men, man ska se saker från den ljusa sidan: Det är ju iallafall riskfritt att jag vänder på dygnet!

But you're just a line in a song

Läste spelschemat inför yran. Insåg att massa artister jag vill se krockar. Inte coolt! Det blir en himla massa kutande mellan scenerna, det är en sak som är säkert! Men, åh vad jag längtar!
Annars är jag tokpeppad inför, och hoppas för fullt på Way Out West, det skulle bli helt fantastiskt bra!
Mer hade jag nog inte att säga om det hela.

If I told you my stories.

Igår fick jag en såndär fantastisk öronlappsfotölj jag suktat efter i flera år av grannan borti byn. Det är en såndär ultimat bokläsar-fotölj, perfekt för en boknörd som jag! Där ska jag minsann sitta på regniga dagar och läsa fantasy och klassiker. Ååh. Jag längtar.

And I'm free, free fallin'

Vad gör man en fantastisk sommardag sommardag som denna i Norrlands inland?

Går man på en promenad i solen på bygatan med en blommig sommarklänning och varma vindar blåsande genom håret? NÄH.
Går man ner till bryggan och badar i det glittrande vattnet? NÄH.
Solar man på gräsmattan så man blir lite brun? NÄH.
Springer man barfota över de blomstrande ängarna med fågelkvitter i bakgrunden? NÄH.
Sitter man i svarta kläder inne på rummet med fördragna gardiner och läser Harry Potter-böckerna för tusende gången? Ja.

paying anything to roll the dice, just one more time

Jag har blivit utmanad! Sånt händer inte ofta ska ni veta. Men Emmy tänker på mig minsann! Alltså, här har ni 15 sanningar/hemligheter om mig:

1: Jag har inga stora drömmar. Jag vill gifta mig med en kille som kan laga avlopp så jag slipper, skaffa barn som får traggla Björnen Sover på kommunala musikskolan och spela knattefotboll, flytta till ett litet rött hus med vita knutar i Norrlands inland, ha en hund och en röd volvo och jobba som lärare på närmaste gymnasieskola. Typ. Jag behöver inte en massa glammigt och spektakulärt. Jag nöjer mig med det lilla.

2: Jag har varit väldigt blyg. Men tack vare estet gick det över! Jag har stått på scen. Jag har sjungit inför hela skolan. Jag kan skratta högt i korridorer och gå med rak rygg. Jag kan prata rätt ut i klassrummet. Jag kan hälsa på folk jag inte känner. Jag har ingenting att skämmas över, när allt kommer omkring.

3: Jag är socialdemokrat. Och övertygad sådan. Jag är med i SSU, och rätt aktiv till och med. Jag blir tårögd när jag hör Palmes solidaritets-tal och tycker det är kul att skämta om MUF-are nu och då. Däremot tycker jag att alla har rätt till sin egen politiska åsikt och anser att människor inte ska bedömas grundat på deras politiska åsikter. Sålänge de inte är Sverigedemokrater såklart.

4: Jag är rätt så nojig av mig. "Men tänk om..." är ett av mina mer vanliga uttryck. Jag vill helt enkelt inte hoppas på för mycket förrän i sista sekunden, oavsett om det gäller stora livsöden eller om det verkligen är sant att matan serverar pannkaka, det godaste som finns, till lunch för dagen. Jag ser oftare hinder än möjligheter. Det är väl rätt dåligt kanske, men vadå. Alla har sina dåliga sidor!

5: Jag är väldigt rolig faktiskt. Iallafall tycker jag det. Nu skulle man ju kunna tänka sig att de evigt tomma kommentarsfälten på mina fantastiskt fyndiga inlägg är en pik på att det kanske bara är jag som tycker att de är fyndiga. Men hur det än är, tycker iallafall jag att jag är en jävligt rolig person. End of story.

6: Jag har svårt att se det fina hos mig själv. Och svårt att förstå det bra hos mig själv. Jag gissar att det finns där, eftersom jag har så många fina, bra vänner som faktiskt verkar vilja vara med mig, men jag kan bara inte se det själv. Jag ser dock mina negativa sidor! Det är jag bra på. Minsann!

7: Jag längtar tills jag fyller arton. Bara för att sjutton är en menlös ålder. Man är för stor för allt roligt det innebär att vara barn, och för liten för allt roligt det innebär att vara vuxen. Jag får inte rösta, inte gå på krogen, inte ta körkort, inte skaffa internetbank, inte skriva under mina egna papper och inte bestämma själv. Nu är ju inte mina föräldrar helt omöjliga på den där bestämma-själv-fronten, men ändå. Det skulle vara coolt att kunna säga: "Jag gör si och så", istället för "Får jag göra si och så?". Men om 80 dagar! DÅ!

8: Jag klarar inte av att vara under vatten. Särskilt inte i badhus. Särskilt inte i Strömsunds badhus. Detta efter mina första simlektioner i småskolan, då mina jämnåriga klasskamrater tyckte det var en jättekul idé att hålla mitt huvud under vattnet för att se hur länge det tog innan jag slutade andas. Jag litar inte på idrottslärare heller, då idrottsläraren jag hade då tittade på och avfärdade det hela med att "de bara lekte, det var väl inget". Vem vet, hade det inte varit för honom hade jag kanske kunnat vara elitsimmare vid det här laget! Naaaat.

9: Jag försöker ofta vara mer alternativ än vad jag i slutändan faktiskt är. Jag tror det hör ihop med mitt tonårsuppror från när jag var fjorton, tonade håret mörkt, sminkade ögonen svarta, lyssnade på Kent och hoppades att någon skulle förstå att jag var ledsen där jag vandrade runt i mina svarta cheap monday och slitna converse. Nu kör jag mer på den där indiestil-grejen, eller försöker iallafall. Jag lyckas väl inte till max kanske, men jag känner att det ju faktiskt är rätt coolt att lyssna på indie utan att alla kan se det på fem sekunder. Sen är jag ju faktiskt rätt glad nuförtiden också, och jag tror att det är svårt att vara både glad och alternativ på nåt sätt.

10: Jag är bakterierädd. Därför tvättar jag händerna 50 gånger i timmen, hatar när folk dricker ur samma glas som mig och rör aldrig, aldrig dörrhandtag.

11: Jag är ganska smart. Nu vet jag ju att vi bor i Sverige, där det är förenat med dödsstraff att påstå att man är smart. Men jag är ju det. Jag äger fler böcker än de flesta läst, och har läst säkert tio gånger fler än jag äger, vilket säkert hör ihop med det hela. Jag tycker på fullaste allvar att skolan är kul, för man får ju lära sig saker! Jag älskar att diskutera saker, särskilt när jag vet att jag har rätt, jag är nämligen rätt bra på att argumentera också. Sen vet jag väldigt mycket, min hjärna är fullproppad med onödigt vetande. Fast, förutom i det här inlägget, brukar jag försöka vara ganska ödmjuk med det hela. Jag tror jag lyckas för det mesta, faktiskt. Sen kan det tålas att tillägga att jag bara är bok-smart, inte livserfarenhet-smart.

12: Jag älskar att ha koll på folk. Facebook kan vara det bästa som hänt mig. Skvaller och jag går hand i hand. Dock hatar jag, som alla andra, falska rykten och skitsnack såklart. Men lite skvaller har ingen dött av, är mitt motto!

13: Jag går aldrig upp för trappan i vårt hus. Jag springer! Eller skuttar. Eller vad man säger. Jag vet inte varför.

14: Jag tycker att chips är det godaste som finns. Skulle jag få välja att bara äta en sak resten av livet skulle det vara chips och dipp. Eller hallonlakritsklubbor. Eller rostad bröd med tomat och peppar. Nu vet ni!

15: Jag älskar Hannah Montana. Tro mig, det är en sjukt underskattad tv-serie. Faktiskt.
Ibland är man glad, va.

Okej, så var det med det. Jag utmanar Linn, Kristel, Norah, Rosita och Marcus! (Alla andra bloggar jag följer verkar ju ha blivit utmanade redan.)

I bet you look good on the dancefloor!

Glömde skriva att jag nästan är kändis nu! Eller hur man nu ska säga. Egentligen vill jag inte avslöja för mycket om det här, eftersom jag inte vill att ni, mina kära läsare, ska få en felaktig bild av mig. (haha, nu blev ni allt nyfikna!). Men jag kan säga så mycket som att jag är ombloggad efter helgen. Rättare sagt, vissa delar av mig är ombloggade efter helgen.

Jag träffade nämligen min blogg-idol nere på Dunder-området. Vi hade ett intressant meningsbyte som mest gick ut på att jag lovordade, ja praktiskt taget helgonförklarade, bloggen i fråga. Jag tror att jag sa att det var den roligaste i världen. Det sista han sa innan han styrde stegen mot discotältet och jag gick för att ägna mig åt andra spännande aktiviteter var:

"Det här ska jag skriva om i bloggen!"
Och vad tror ni han gjorde? VAVAVA?

Tur att jag är cool och så.

I sold my guitar and my piano, I thought that it was these that kept me low

Idag var jag hemma från jobbet och var sjuk. Jag åt en massa potatisbullar och har läst en massa fantasy. Kunde ha varit sämre. Dock hatar jag att vara borta från jobbet. Det känns som om jag sviker min chef, på något mystiskt sätt. Fast jag kanske överskattar min egen arbetsinsats då också. Det finns ju faktiskt en möjlighet att jag inte är helt oumbärlig på mitt jobb, med tanke på att det jobbar typ 150 pers där. En liten möjlighet.

vad var det som verkade så stort, vad var det som kändes så magiskt?

Jag har sorterat fakturor i åtta timmar idag. Det kan ha varit de absolut sämst spenderade åtta timmarna i mitt liv, förutom att jag får lön för det. Hur de som gör det där åtta timmar om dagen varje dag klarar av att hålla sig borta från stupet är för mig ett mysterium. Och vill ni veta det fina med det hela? Det där ska jag göra nu i veckan varje dag. JAAAA VAD KUL.
Nej. Rädda mig, någon?

jag gjorde upp en eld för dig, och nu brinner hela skogen

Jag insåg nyss att jag inte kollat min mobil sen jag åkte från jobbet klockan halv fem. I panik rotar jag fram den med inre bilder av hur mycket som skulle ha hunnit hända på dem där sex timmarna, hur många som skulle ha velat få tag på mig, hur mycket viktigt jag missat. Jag såg framför mig hur det låg 20 olästa sms i inkorgen, hur många samtal jag missat och hur arga alla var på mig över att jag varit okontaktbar i hela 6 timmar!

Jag hade noll missade samtal och noll nya sms. Tur att man är en så populär tjej!
Tjejen som sitter och läser Dostojevskij istället för att läsa sina sms. Cool tjej, alltså. Jag hade lätt varit cheerleader om jag bott i USA. Naaaat.

andra behöver sova en natt, för oss räcker det lätt med en kvart, andra behöver fylla på jämt, vi kör på som om inget har hänt!

Jag snor en bild av Emmy, och passar på att citera henne:
"Jag visar den bara för att ni ska få veta att det är såhär man ser ut påväg hem klockan fem på morgonen efter tre skithårda dagar och nätter. Om ni inte visste, alltså. Isåfall vet ni det nu."


COOLA TJEJER!

she wears high heels, I wear sneakers

Förlängning. Min frustration är snart ett faktum. Kan inte nån (läs: Holland) göra mål NURÅÅÅÅÅÅÅ?!?!?! Alltså. Det här med att titta på fotboll tar fram mina sämsta sidor känner jag.

Jag klarar förresten inte av sportkommentatorer har jag insett. De klagar ju bara? Typ sitter där i sina jäkla kostymer och bara: "ÅÅH, fan vad dåligt, värsta målchansen osså missar han baaah", eller "han dribblar, springer, oj,oj,oj,oj,oj, vilken fart, han närmar sig, NEEEEEJ", eller "VA? Räddar han?! Det var oväntat!".

Ärligt talat. GÖR DET BÄTTRE SJÄLV GOD DAMN IT? Det finns en anledning till att sportkommentatorer är just sportkommentatorer och inte själv kutar omkring på planen som elitidrottare. Men, det är ju bara vad jag tror, liksom.

för jag tror att snart brinner ett hjärta för henne nån annanstans

DET ÄR ÖVER. Dunder 2010, that is. Även om jag haft en i stort sett bra helg kan jag inte påstå att jag klagar. Imorgon är det jobb, dåva! Så det kan gå. Jag tänkte ge er lite utvalda ljusglimtar från helgens bravader. Jag har:

- Åkt karusell, och hängt upp och ner i luften.
- Blivit utkörd från en lekstuga.
- Blivit signerad av en Cool Kille.
- Dansat i discotältet. Där dom coola hänger, va!
- Haft Emmy vid min sida!
- Gjort ett himla bra inköp på marknaden.
- Varit glad, glad, glad!

Fast, det ska bli skönt på sätt och vis med en lugn jobbvecka nu. Den här helgen har nästan varit en såndär too-much-drama-to-handle-helg!

Johnny, du och jag borde starta upp ett band och låta det explodera i skyn!

Hell yeah!
Bilden är tagen av Moa, fler bilder från Dundertorsdagen kan ni hitta på hennes blogg! :)

jag somnade den natten i tron på att allt var en del i en kärlekshistoria, men det visade sig dagen därpå att jag hade gjort fel när jag gav dig en gloria.


Just nu sitter jag hemma i mitt Strand med mina gäster för helgen, Linn och Emelie, efter att ha varit ner på marknaden och kollat läget en sväng, och även fått uppleva något som hämtat ur en domedagsfilm vädermässigt. Spännande! Annars säger jag bara det, dom där solglasögonen jag köpte kan ha varit mitt livs bästa investering! Kvällens planer är att fli sig, dricka kaffe, smälla i sig lite spaghetti och dra ner på byn för dag 3! Eftersom jag bestämde att successivt öka den positiva inställningen dag för dag är jag nu på topp!
äh, kaffe och fli sig vare ju ja! Vi ses nere på område ikväll, va!

Och det hjärta som skulle bli ditt på nåt vis, det fryser nu sakta till is.

Ord av den stora poeten Linn Edin:

"Men, jag säg såhär: Ma lev bara en gång."
"När det kommer till killar, tycker jag såhär: Det finns många fiskar i sjön, fan! Det finns öringar. Och rödingar. Och gäddor! HAHAH, gäddor!"


Linn, du är min profet.

oh, this town kills you when you're young

Igår var det dunder, som sagt. Heja, heja! Kul vare, och lite dramatiskt från och till. Som tur var hade jag mina favoriter på plats!

Hur det än är märkte jag när vi vandrade omkring på området att den där Dunder-känslan inte riktigt ville infinna sig. Visst, okej, folk var fulla. Folk åkte karuseller. Folk kom med skamliga förslag. Folk headbangade till Mustasch och folk stod i kö till öltältet. Men något saknades, utan att jag riktigt kunde sätta fingret på det.

Inte förrän jag kom hem från jobbet för någon timme sen och mor och far min packade upp sina fantastiska fynd från marknan slog det mig vad som saknades. Pappa hade nämligen köpt typ 4 kilo fläsk och 5 kilo falukorv från Forsåspöjkan och mamma hade köpt ett årslager av plastpåsar. Inte förrän då kände jag den där speciella kombinationen av likgiltighet, förakt och förväntan.

DET ÄR DUNDER GOTT FOLK!

vi borde vara det perfekta paret om det är sant att minus-minus blir plus.

Igår var första dagen av Dundermarknan. Jag umgicks med nästan alla mina favoriter, så jag är rätt nöjd. Dock påstår jag som alltid att Dunder är överskattat, slöseri med pengar och faktiskt inte sådär jättekul ändå. Men men, att inte gå på Dunder är inte ett alternativ.

Nu ska jag iväg på min sista arbetsdag på första jobbet, heja mig! Mina arbetsuppgifter för dagen är att baka muffins, booya! (okej att jag valde själv vad jag skulle göra. Fortfarande bra!)

However, vi ses ikväll om inte annat.

you will only get it once

Jag kollar på fotbolls-VM. Det är paus. Det står just nu 0-0 mellan Tyskland och Spanien. Jag hejar på Tyskland. Såklart. DEUTSCHLAAAAND.

på sommaren var jag vilsen, du hade otur som kom ivägen

för dig vill jag lära mig vad som helst, för dig vill jag bli vad som helst


Jävlar, vad jag spottar ur mig inlägg. Jag erkänner att det är bara för att jag hittar så bra rubriker i min musik som jag känner att jag måste dela med mig av. Och för att ha något att göra. Och för att det känns som om jag har ett överflöd av ord som måste ut. 

På torsdag börjar helgen hela Strömsund väntat på med andan i halsen i ett år. Ja, just, det, det är dags för Dundermarknan! Tre dagar av fulla trettonåringar, slagsmål, spektakulära artister (Mustasch, Erik Saade och Kalle Moraeus. Patetiskt nog är det bra för att vara Dunder), bråk och en efterföljande vecka av förändringar på facebooks förhållande-statusar. Årets höjdpunkt!

Nä, för att vara ärlig skulle jag nog lika gärna kunna skippa alltihopa. Men, jag vet att jag kommer stå där på torsdag med en tredagarsbiljett i handen och lösa planer på att träffa hela Ström. Eller, halva iallafall. Den halva jag vill träffa. Resten blir man så illa tvungen att träffa hur det än är. För det är ju Dunder, och på Dunder är alla ute. Om inte annat är det ju ett fantastiskt tillfälle för mänskligheten att se Ströms mest Strömsundiga sida! Spännande det här.

Mina planer då? Nä, dom väntar vi lite med att avslöja tror jag minsann!

min människa

Emmy och Liss.
Bilden är tagen på en väldigt bra plats, en väldigt konstig kväll med en hel del ledsna hjärtan.


Min plan med det här inlägget var att skriva hur bra min vän Emmy är. När jag laddat upp bilden insåg jag dock att ord egentligen var rätt överflödiga. Det räcker med att säga att hon är min människa!

En väldigt bra blogg har hon också!

det fanns inga gränser som jag inte kunde tänka mig att spränga för att få va med dig

Just nu taggar jag Markus Krunegård inför Yran. Insåg att jag nästan inte lyssnat på hans dubbelsläpp-album, och så kan man ju inte ha det. Nu måste jag råplugga låtarna inför Yran-spelningen! Anledningen till att jag knappt lyssnat på Prinsen Från Peking och Lev Som En Gris Dö Som En Hund är helt enkelt att Markusevangeliet är så komplett på något vis. Han kan inte slå det. Alla låtar på den skivan är bra. Alla låtar är mitt i prick. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det, men bra är det!


På Spotify

You are the only one I've met who's God Only Knows

Man lär sig något varje dag, heter det inte så? Idag lärde jag mig hur man inte ska behandla myggbett.

Den snabba bakgrundshistorien: I helgen var jag i Backe. I Backe är myggen muterade monster som är speciellt framavlade för att skapa så mycket lidande för människan som möjligt. Det finns även mer mygg i Backe än i resten av Sverige tillsammans. Man kan sammanfatta det som att varenda millimeter som inte var övertäckt med tyg, och varannan som var det nu pryds av ett myggbett. Det ser ut som om jag har vattkoppor eller något. (Så, så, bli inte rädda, det hade jag när jag var nio typ. Ingen fara.)

Jag jobbar på Hälsocentralen om dagarna. Idag, när myggbetten plågade mig som värst fick jag den briljanta idén att leta lite i förråden efter alsolgel för att lindra mina smärtor. Jag letade igenom alla förråd utan resultat (bara en sån sak). Ingen alsolgel. Jag hittade dock en tub zinkpasta, med påskriften "lindrar irriterad hud". Perfekt, tänkte jag, och smörjde således in utvalda myggbett med zinkpasta.

Nu till lärdomen (jag fattar mig kort): Använd inte zinkpasta mot myggbett. Det blir värre.

They say the definition of madness is doing the same thing and expecting a different result!

jag ville känna sådär som andra känner

Stora ord av min vän Marcus Andersson:

"Jag vill också ligga i koma. Det verkar så mysigt!"
"Jag vill också ha en gravid-mage. Då skulle jag ställa grejer på min mage! Typ fika och chips och så!"
"Jonna, när du får en lägenhet kommer inte du ha affischer på väggarna, bara speglar!"
"Liss och Marcus har aldrig druckit öl tillsammans. Det kan hända att hon har sett honom dricka öl dock."

ehm, ja.

jag hade hoppats på något, hoppats på något

För att hålla mig sysselsatt gör jag som Emmy och listar femtio saker jag tycker om.

1. Utsikten från mitt fönster
2. Att lyssna på TV-spelsprat i flera timmar utan att egentligen förstå någonting
3. Att åka bil
4. Att köra bil
5. Röd asfalt
6. Att hitta glömda pengar på glömda gömställen
7. Att riva ner affischer från stan och hänga upp i min garderob
8. Att vakna och vara pigg
9. Att öppna fönster i kvava rum
10. Sånadär perfekt krispiga röda äpplen
11. Sekunderna mellan 2:39-2:42 i Foo Fighters' Let it die
12. Att prata politik
13. Att upptäcka saker hos andra människor som överraskar en positivt
14. Höga lövträd
15. Glesbygden (vem behöver stan liksom?)
16. Mina människor
17. Att somna lycklig
18. Att få höra allt det där man vill höra
19. Fina sommardagar som aldrig verkar ta slut
20. Mineralvatten
21. Världens roligaste blogg (jag hade länkat, fast..nej.)
22. Ironi.
23. Och dåliga ordvitsar, icke att förglömma.
24. När sjön glittrar
25. Det där ögonblicket när man kan se in i någons ögon och veta precis vad den personen tänker
26. Fina pojkar i smala jeans och rufsigt hår
27. När himlen är rosa
28. Saltsmak i munnen
29. Blommiga klänningar på fina sommardagar
30. Lukten av nysnö
31. De första höstvindarna
32. Att sitta med vänner och en akustisk gitarr och komma på spontana låtar
33. Det där ögonblicket då man tror att allt kommer bli bra
34. Spotify
35. Att krama om sin bästa vän
36. Låtar man kan lyssna på miljoner gånger utan att de blir dåliga
37. Att tvätta händerna.
38. Kokkaffe vid köksbordet hemma i Strand
39. Ljudet av regn mot fönstret
40. Trasiga speglar
41. Återfunna vänner som finns där på ett sätt som ingen annan gör och bara jagar bort oro och är världens bästa människor.
42. Att få komma med ett riktigt nördfakta som vänder en hel konversation
43. Att vara uppe sent om kvällarna
44. Människor man vet att man kan lita på
45. Den där speciella tystnaden när man är ensam uppe tidigt på morgonen
46. Sånadär dagar då allting flyter på och man inte kan komma på något dåligt som hänt när man går och lägger sig
47. Promenader på världens bästa gator
48. Att ha varit borta hemifrån länge och sen köra in i byn och se huset på håll
49. Grillade marschmallows
50. Ord som får saker att kännas bättre.


om du vill ha mig, nu kan du få mig så lätt

Det finns massor jag vill säga egentligen. Dock väljer jag att låta musiken tala för sig själv.
Mattias Alkberg - Andra Känner
Florence Valentin - Jag Är Hellre Blind Än Ser Mitt Liv Utan Dig
Håkan Hellström - Nu Kan Du Få Mig Så Lätt
Glen Hasard & Marketa Irglova - Falling Slowly
Robyn - Dancing On My Own
Caesars - Over 'Fore It Started

falling slowly

Jag är nyligen hemkommen från Backe, som jag bloggat om. Det finns inte så mycket att säga egentligen, förutom att saker och ting kanske inte riktigt utvecklades som jag ville och att jag inte riktigt vet vad jag ska göra av mig själv nu. Annars har jag världens bästa vänner. Världens. Särskilt Emmy, Kenny, Pontus, Emil och Jenny är värda mer credit för gårdagen än jag kan ge dem. Nu var det sagt, och det var väl allt jag hade att säga egentligen.

If i stare too long, I'll probably break down and cry

Jag känner att det kommer ta lite tid för mig att vänja mig vid hela den här pekskärms-grejen på min nya mobil. Jag postade ett inlägg på Verkligheten (Facebook) och bad folk skicka sina nummer då tekniken mystiskt motverkade mig och vägrade kopiera sim-kontakter. Jag fick tre sms och har trehundra facebook-vänner. Tack, vänner, tack. Det är minsann inte mitt fel att jag inte kan höra av mig nu, jag har ju inga nummer! Suck on that! Nämen, allvarligt. Jag lider härborta. Nummer, SNÄLLA.

Som tur var har jag viktigare saker att fundera över! Imorgon bär det nämligen av till det förlovade landet, paradiset på jorden, mänsklighetens källa för liv! Ja, just precis: Jag ska till Backe! (Kan hända att de senaste meningarna var en aning ironiska. En aning.) Men till Backe ska jag, och kul ska det bli! För det har jag bestämt minsann!

Godnatt världen!

har det inte hänt mig har det kanske aldrig hänt

Om en minut slår det över till Ödes-dagen. Ville bara nämna det.

jag ser ner på alla som ser ner på dig

Jag är hemma i Strand, solen är på min sida, och jag har ett fungerande internet igen, HALLE-FUCKING-LUJAH!
Annars inget nytt. Eller, jo förresten, imorgon ska jag på marknad och leva livet in the glesbygds-way, styrdans, The Poodles och hela paketet liksom. Dessutom har jag en sprillans ny mobiltelefon som jag i desperation försöker förstå mig på. Därav såpass sena svar på sms, ifall nu någon känner sig åsidosatt eller oälskad. Man måste ju hålla sig på god kant med folk, liksom!
Nä, om man skulle ta och packa upp lite smått kanske.

RSS 2.0