fjällsjömarknaden

Här i Norrlands Inland är det här med "marknader" så mycket mer än bara ett torg med marknadsstånd där man kan köpa hembakt tunnbröd eller virkade grytlappar. På glesbygden är byns egen årliga marknad alltid ÅRETS HÄNDELSE och HEMVÄNDARKVÄLLEN och den ultimata fyllefesten. Så även i Backe, där jag befann mig under helgens marknad. Det var kaos, det var drama, det var roligt, det var spänning!

Det var slagsmål byar emellan på äkta landsbygdsvis, det var en vegetarian (jag) som köpte nio kebabtallrikar, det var släntar och det var skrubbsår jag inte har något minne av att ha fått och det var spontandansande utan musik mellan campingstugor. Det var klättrande på hustak och det var beslut med konsekvenser och det var tjejprat och det var känna-igen-varandra-från-internet och det var lögner och intriger. Det var ett par nylonstrumpbyxor jag gav bort till Rossöns förmodligen finaste tjej, det var avsparkade converse, det var ett två tre fanta och rosé, det var kladdiga köksgolv och besvikelser som förvandlas till något bra iallafall för stunden trots allt. Det var modiga hjärtan och ledsna hjärtan och bultande hjärtan och att vakna till kyrk-klockor och ändå inte känna sig frälst. Det var snurrigt och det var utkletad mascara och komplimanger att känna sig hemma fast man är fem mil hemifrån och har på tok för mycket att tänka på.


Kommentarer
Postat av: Cecilia

Nylonstrumbyxorna är, tro det eller ej, hela. (dock inte så rena kanske) och ligger i tryggt förvar i min garderob i väntan på sin rätta ägare. Om dom kommer till rätta är fortfarande en gåta. Men har de tur kanske det blir en återförening till helgen!

2011-07-04 @ 23:20:33
URL: http://c-eecilia.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0