alla vill ha hela världen

Aah, helt galet. Det ska inte vara såhär bara för att man ser ett namn.

Iallafall, det här inlägget kommer intressera er ungefär lika mycket som det intresserar mig huruvida USA eller Kanada vinner OS i hockey. (kom igen, Sverige är ju inte ens med liksom?!)

Följ min blogg med bloglovin skriver jag här bara för att jag ska kunna "ta kontroll över min blogg". Fast jag hoppas ju visserligen att jag har kontroll över den redan, men det vet man ju aldrig. Har jag lika mycket kontroll över min blogg som över resten av mitt liv har jag ju inte särskilt mycket kontroll över den alls. Allt är relativt.


Godnatt!

mars, april har knopp i håret

Imorgon är det första mars. Det innebär att det imorgon kommer vara 305 dagar kvar på året. 1 mars är också den inofficiella walesiska nationaldagen, Albin och Elviras namnsdag och datumet då June Carter sa ja till Johnny Cash. Det är också min lillasysters sextonde födelsedag.
Hursomhelst, eftersom mars börjar imorgon har jag en ny awesome månads-spotifylista åt er! Den hittar ni här.

Bröllopsfotografen

Jag såg filmen Bröllopsfotografen idag. Den var bra, faktiskt. Dels för att jag gillar värmländska, dels för att jag gillar Ulf Malmros' filmer. (Smala Sussie är awesome. Och jag tycker faktiskt det.) Jag bara undrar en sak. Vore det helt omöjligt för Ulf Malmros att ha olika soundtrack till sina olika filmer? (eller olika skådespelare också, för den delen. Eller, nej förresten.)

Men, som sagt. Så bra är inte den här låten att den måste vara med i alla Ulf Malmros produktioner. Åtminstone inte om jag fick bestämma.

and if you want me, I'm your country

Jag har hunnit med mycket i helgen! Sovit hos Angelica och kollat på film, Jobbat sex timmar tidigt på lördagmorgonen, varit på Saga och fikat, och hjälpt till att fixa och sälja fika på min mors evenemang Spektakel. (Fyra awesome band spelade på Mångfaldshuset, riktigt trevligt faktiskt!).

Imorgon är det min pyttelilla lillasysters Sweet Sixteen, dessutom. Och skola, hejkomochhjälpmigjagorkarinte? Tur att det snart är lov, så man får åka bort lite grann.

Ä3

Eftersom jag är så fantastiskt duktig (ehe) har jag fått sluta tidigare från min kulturhistoria-lektion idag. Jag sitter nu i Ä3, en av datasalarna här på min skola. Här finns det ungefär två fungerande tangentbord. Här saknar vissa datorer antingen tangentbord eller datamus. Här har två datorer högtalare. Dessa två spelar nu olika musik. På hög volym. Dessutom är det kallt här.

Ä3- mitt favoritställe på jorden.

Jag tänker gå och tvätta händerna nu. Man vet aldrig vad som hänt med tangentborden.

Om du vill ha mig, nu kan du få mig så lätt

Som jag redan berättat på allsmäktiga Facebook, failade jag rätt stort förut. Jag lyckades på något vis gå in i en stängd dörr, för att sedan när jag öppnade den inte vara beredd på att den skulle gå upp, varpå jag ramlade ut på andra sidan. Bra jobbat. Jag har två fina bulor nu iallafall!
Förövrigt är jag som lite frustrerad och less på vissa saker, som jag inte ska ta upp här. Jag är också lite glad och förvirrad över vissa saker, som jag inte heller tänker ta upp här. När jag tänker efter är det nog inte så mycket alls jag tänker ta upp här just nu.

sextiotal och stora frisyrer

Jag funderar på att flytta till 60-talet. Går det?

jag faller som regn sommarens första dagar

Jag har haft en fullspäckad dag, och så fortsätter det ett tag framöver. Med fullspäckade dagar, alltså.
Min klass var förresten nere på bygg idag. Vi hade följande samtal:

-Oj, hoppas dom inte blir brädade
-Nu slog du huvudet på spiken!
-Dom har nog ett fullspikat schema här på bygg!
-Här var det spikat och klart!
-Men, eftersom det är både byggare och musikare här kan vi ju planka en låt!
-Jag är spiksäker på att det skulle bli bra!

Därefter diskuterade jag och Angelica hur snyggt det är med snickarbyxor. Vi fick lite skeptiska blickar från byggarna. Jag tror dom undrade vad vi gjorde där.

seventeen and never heard, serenaded by the terrible

Mina dagar må vara hektiska, men dom är faktiskt helt okej. Det är rätt roligt att leda ensemblegruppen till exempel, framförallt när den gör såna framsteg som vi gjorde idag. Jag blir så stolt över gruppen, helt galet. Jag kanske borde bli lärare trots allt. Det är en så fin känsla när man ser hur det klickar för någon, hur någon förstår efter att man förklarat. Och det är extra fint att se hur det lyser i ögonen på någon som inser hur fantastiskt roligt det är att spela, och ögonblicket när alla ligger på samma taktslag och hör varandra...oslagbart!

I övrigt har jag jobbat idag också. Det var helt okej ändå. Imorgon följer en fullspäckad dag, men nu är det dags att sova!
nån dag, då jävlar ska jag skaffa en cello!

Sånthär är ju alltid kul. När man har tråkigt.

Jag blev utmanad av Frida.

Vilken svordom använder du mest? Helvetesjävlaskit[substantiv]. Exempelvis: Helvetesjävlaskitskåp (vilket används ofta, då mitt skåp är dumt) När något går snett (som att jag spiller kaffe) säger jag oftast något i stil med: "attans"
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? 06:03, en helt vanlig morgon.
Var köper du dina matvaror ifrån? Min familj är stamkunder på Ica. (jaja, jag vet.)
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Det beror på motivet i övrigt. Men helst ta bilden, de flesta vet att jag hatar att stå framför en kamera.
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? En gitarr och en gitarrförstärkare. OCH EN CELLO.
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan? Japp
När var senast någon stötte på dig? Ööh..stötte? Är det en synonym till ragga? Ja..typ...längesen.
Vad åt du till middag senast? lasagne
Kan du vissla? Ja, det är min största talang.
Tittade du på tecknat när du var liten? JAKLART!
Äger du några popband t-shirts? Definiera popband? Men..jo, jag gör nog det.
När flög du senast? Jag flyger varje natt när jag är ute på superhjälte-uppdrag.
Pratar du några andra språk? Tyska, engelska, lite franska sådär, lite latin (heja mig) och dessutom är jag en höjdare på marsianska.
Har du gråtit offentligt?
Ja. 
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Njaeee. Kanske en tatuering nångång. 
Vad har du med dig in på bion? Sällskap i någon form. 
Vad har du för väder? Dålig meningsuppbyggnad på den frågan, ja. Men det är mörkt och kallt ute, antar att det är det man vill veta.
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Hittills antagligen ensemble. Och latin!
När sov du senast på golvet? Vad skulle man annars sova på?
Vilken är din favorit drink? Sluta. Särskriva. Men vad vet jag.
Gillar du din boendesituation? Delvis!
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Per natt? Egentligen inga. Fast det funkar inte flera nätter på rad. 
Är dina dagar fullbokade och stressiga? Just nu iallafall.
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Nejje, jag är snäll.
Hur gammal blir du nästa födelsedag? Arton år. Heja.
Tror du på liv på andra planeter? Självklart. Jag är ju från en annan planet tillexempel. Faktum är att det är jorden som är "den andra planeten".
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Ingenting. Jag hämtar en kopp kaffe.
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Nä, det vore onödigt, jag kan ju flyga, mycket säkrare.
Tycker du om att krama folk? Det beror väl på vem? Döööuuuh.
Äger du en digitalkamera? Ingen egen.
Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Peyton i One Tree Hill (Eller Hilarie Burton heter väl skådespelaren) och alla små patetiska tofflar i tecknade serier (Typ Nasse i Nalle Puh.)
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Ja, faktiskt! Mycket till och med.
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nej
Är du mörkrädd? Pffh. Det är mörkret som är rädd för mig.
Tre saker du alltid har med dig? lypsyl, plektrum och en penna


Utmana 3 personer:
Nä, jag bryter kedjan. Om ingen känner sig extremt manad.

infrastrukturministern! Eller nåt sånt.

bildkälla: Almighty Google

Idag tänkte jag, Frida och Angelica (dagens bästa två!) fika i godan ro på Saga. Fantastisk idé, tyckte vi. Och det hade det väl varit om inte det hade varit något slags ståhej som gick ut på att man fick träffa en politiker och prata lite med personen. Jättekul! tyckte kommunen (eller vilka det nu var). Det var inte vilken politiker som helst heller, utan en minister. Infrastrukturministern för att vara mer exakt.

Okej, handen på hjärtat nu, hur många vet vad våran infrastrukturminister heter? Nej, precis. Och vad beror det på? Jo, att hon är regeringens största doldis. (Åsa Torstensson heter hon förövrigt)

Tänk efter. Hon syns i stort sett aldrig i media. Inte ens nu, när det är otroligt mycket problem på järnvägar, vägar osv. (med infrastrukturen alltså. Det hon borde ha koll på) så har hon gjort några större uttalanden. Hon är helt enkelt sjukt osynlig i mediasammanhang!

Citat från Åsa Torstensson:
"Det är fritt fram att ställa frågor sen. Och jag antar att ni har fler frågor än varför tågen inte går i södra Sverige"
Ja, Åsa, jag har en fråga: Hur tog du dig till Strömsund idag? Åkte tåg?

Tack för mig.

Jag fastnade med blicken för länge sen, i äventyren, bland höghusen, i musiken


Just nu sitter jag på engelskan där jag har en uppgift som går ut på att promota Strömsunds Kommun. Det går...sådär. Vilket märks på att jag sitter här.

Jag hade förövrigt en fantastisk start på dagen, då jag fick vänta på bussen i 20 minuter i 30 graders kyla. 20 minuter känns som en sjukt lång tid när det är så kallt. Våran buss är dessutom inte den bästa. Vi har tillexempel ingen värme på bussen. Tur att vi bara har 10 minuters färd till skolan, annars hade mina fötter förfrusit någonstans där på vägen. (Note to self: Vid mycket, mycket sällsynta tillfällen är converse inte de ultimata skorna)

Äh, nu är det lunch. Ryktet har gått att det är spaghetti och köttfärssås. Men det vore väl för bra för att vara sant.

melodifestivalen

Ikväll kollade jag på Melodifestivalen, av den enkla anledning att Johannes Bah Kuhnke (stavning?) är ifrån samma lilla samhälle som jag. Det skulle i Strömsundsmått vara ett svek mot ens uppväxt och existens att inte kolla på melodifestivalen då.

Jag klarade av att kolla tills andra röstomgången. Jag hann alltså se att Strömsundspojken kom sist och att ett typ folkmusikinspirerat "band" med fyra artonåriga blondiner gick vidare. Först när jag såg dom där artonårstjejerna tänkte jag: "Vafan är det här?!". Sen tänkte jag strategiskt.

Vad är Sverige känt för? Jo, snygga, blonda, långa tjejer. Alltså, Sverige skickar fyra snygga, blonda, unga tjejer med en lite småsvängig låt sådär till vart-dom-nu-har-den-där-finalen-i-år, Sverige hamnar inte bland dom fem sista.

Alltså kan Svenskarna sedan visa sig i kommande schlager-sammanhang med äran i behåll och tronen återupptagen!

Fast äh, vem försöker jag lura. Jag kan ingenting om sånthär och bryr mig trots allt inte sådär överdrivet mycket heller.

her morning elegance

Oren Lavie - Her Morning Elegance
Uploaded by IgnitionVM. - Music videos, artist interviews, concerts and more.

Jag gissar att rätt många av er redan har sett den här, men jag tänker låta det bli en upplevelse för er andra. För det här är typ en av de snyggaste, bäst klippta filmerna jag sett. Så enkel och ändå så...perfekt?

Enjoy!and you will go to Mykonos

På nåt utav dom här ställena skulle jag kunna tänka mig att bo någon gång:
Ett vitt hus med blå dörrar och fönster på en liten grekisk ö.
(Det här huset ligger på Mykonos, enligt källorna)


En lägenhet i Paris. Hur den ser ut inuti och så är inte så noga, bara det har en sånhär underbar balkong.


Ett charmigt litet hus med en vildvuxen trädgård någonstans för sig självt på Irland.


Ett prinsess-slott á la Disney skulle också vara helt okej.Min poäng med det här inlägget är att jag drömmer mig bort just nu.

I'm slow to finish but I'm quick to start

världens bästa band


Förövrigt så är jag arg på spotify, som inte funkar när jag behöver det som mest. En bra nyhet är dock att min iPod funkar igen!

Nu ska jag fortsätta spela gitarr.


would you freak out if I said I liked you?


Okej, jag ska gå och lägga mig snart. Men jag tänkte att jag kunde få in några rader om nuläget i mitt huvud. (Egentligen hade jag tänkt att den här bloggen skulle vara sådär trevligt opersonlig, men vafan, jag är bra på att vara kryptisk. Tror jag.)

Alltså. Veckan i stort har bestått av:
- En massa lögner
- En massa allt för komplicerade intriger
- En massa saker jag inte kan säga till någon
- En massa saker jag vill få sagt
- En massa undran om vad som är rätt för mig
- En massa ont i hjärtat

Ja, nåt sånt.

och fast du gjort allt som man ska, du är artig, du är glad


Jag har spenderat kvällen med en av världens bästa människor, Angelica nämligen. Vi var och såg Open Jam först, en väldigt trevlig, om än lite kort, tillställning. Unreal Reality (se inlägget nedan) var bra! Efter det tog vi upp en gammal och välbeprövad tradition, som går ut på att vi dricker te, spelar gitarr, sjunger och deep-talkar. Och myser med det sötaste som finns på jorden, en veckas gamla kattungar! Mitt hjärta smälte lite grann.

Angelica är typ bäst på jorden och jag är glad att jag har henne om dagarna! Och förhoppningsvis tar det inte lika länge som det tagit hittills innan vi har en sånhär kväll igen!
Jag funderar på att gå och lägga mig nu, då jag trots allt ska upp tidigt imåra och bege mig till jobbet. Finns ju inget bättre ställe än ett gammalt fängelse och inget bättre sätt än att bläddra papper att spendera en lördag på.

unreal reality

Jag beger mig snart in till den stora metropolen Strömsund för att se pojkarna i Unreal Reality ha sin första spelning! Coolt, coolt. Tror jag gått i samma klass som alla bandmedlemmarna vid nåt tillfälle (beroende på hur man räknar), ska bli kul att se vad dom knåpat ihop! Blir dom kända någon dag kan jag också skryta med att ha varit närvarande när de för första gången invigde sin replokal. Episkt.

Så, Strömsund nästa!


farmville

Alltså. Jag funderar på att börja spela Farmville igen. Det är ju trots allt väldigt roligt, jag har 80 (80!) oaccepterade gåvor, typ 20 till i min giftbox...
Men, vad är det jag säger. Nej Liss, NEJ! DU MÅSTE STÅ EMOT!

Moving To New York - The Wombats

Den här låten påminner mig om finare dagar. Då solen stod högt på himlen, då jag skrattade hela tiden och då alla världens möjligheter låg framför mig, fast jag var rätt deppig ändå. Såna låtar som den här behövs på såna dagar som den här.

don't you want me baby?

Eftersom jag är väldigt nördig när det kommer till onödigt vetande tycker jag att det är riktigt roligt att slumpa fram artiklar på wikipedia och läsa om helt random saker.

Idag var första artikeln jag slumpade fram Sexsymbol.

Jag vet inte vad som är läskigast, att den dök upp eller att någon tyckte det var viktigt att skriva en artikel med den rubriken. Ibland undrar jag vad det är för fel på svenska folket.

Neil Young

Tack vare Joel Alme, som den här veckan väljer musik lite nu och då på P3, har jag fått upp ögonen för Neil Young på allvar. Okej, visst, gammal musik, jag vet. Den påminner mig så att säga om min barndoms dagar då den rullade i vår skivspelare hemma. Jag tror nämligen bestämt att min mor har ett exemplar av Harvest på LP nånstans.

Min favoritlåt för dagen är hursomhelst Heart Of Gold. Så fruktansvärt fin låt! Plus att jag alltid haft en svaghet för munspel. Varför är oklart, som min vän Linn skulle ha sagt.

Lyssna, lyssna!

tuesday, wednesday break my heart

Vid frukostbordet imorse bestämde jag mig för att stanna hemma idag. Sen var det inte mer med det.

Här får ni en spellista också. En jäkla massa elektroniskt, blandat med sånt som inte är elektroniskt nånstans. Gamla favoriter med helt okänt. Ja, lyssna själva.

tisdag!

Okej, jag vet att jag har på tok för lite bilder här i bloggen. Men det ska det väl bli ändring på.
Skåda en tisdagkväll i mitt oerhört händelserika liv!
Mina räddare i nöden.
Mitt hår lever sitt eget (fluffiga) liv när jag precis duschat. Det ni ser om dagarna är den tyglade versionen.
Jag fick lust att läsa en bok. Det var dock svårt att välja.
Efter ett utdraget och moget övervägande blev det den här.
Sen spelade jag gitarr. I många timmar.
Jag sa att jag skulle ge er ett bildinlägg, inte att jag skulle ge er ett högkvalitativt bildinlägg.
Over and out.

fat tuesday

Idag har jag ätit en semla. Åh, semlor. Dessutom har jag tagit en lång promenad genom byn med min lillasyster och spelat gitarr resten av kvällen.

Det här med fettisdag då. Jag har aldrig förstått varför man firar dagen egentligen. Bara för att ha en anledning att äta semlor kanske? Jag kollade på Wikipedia (Gud alltså).

Enligt Wikipedia (Gud) så är fettisdagen den sista dagen innan den kristna fastan. Där ser man. Semlorna äter man för att få i sig nåt gott innan det är tänkt att man ska leva på vatten. Eller vad man nu lever på under fastan. En semla har traditionellt sett en fyllning med mandelmassa och grädde, men i tillexempel Norge äter man semlor med sylt istället för mandelmassa. Ordet fet-tisdag kommer från att man tryckte i sig en jävla massa mat den dagen och naivt nog trodde att det skulle kompensera upp fastan sen.

Dagens lektion i onödigt vetande.

Word, Frida.Frida säger:  Alltså Liss, du är bara sjutton, men du är som en tant!

Vad ska man säga, tack?


you could have it all, but how much do you want it?

you could have it all, but how much do you want it?

Jag bloggar och borstar tänderna samtidigt, multitasking! Ni vet sånt där som kvinnor kan som inte män kan. Att ha simultanförmåga. Dock tror jag det är en myt, för jag är helt lost när det kommer till att göra flera saker samtidigt. (Jag tror inte att kombinerat bloggande/tandborstning räknas som en bedrift)

Men vem vet, det kan ju bara vara så att jag är misslyckad som kvinna också. Det skulle ju vara lite coolt.

Imorgon är det måndag. Jag kommer antagligen behöva superkrafter för att ta mig igenom dagen. Fast vänta lite nu, det har jag ju! Awesome!
Godnatt.


sooo true.

bitter sweet symphony

jag är hellre blind än ser mitt liv utan dig


Slalombacken var awesome, det var fint före, lite folk, finväre, you name it. Jag har saknat backen och vinden som susar i öronen. Det blir mer av det, helst snart igen!

Förresten, det är ingen som känner för att tipsa mig om bloggar man kan läsa? Inga at random-fjortisbloggar, annars är jag nästintill desperat efter mer bloggar att följa!

Nu är det middag!

valentines day

Idag är det alla hjärtans dag. Fast det tänker jag ignorera. Istället åker jag till Backe, där dom har en slalombacke jag tänker åka i. Det känns som ett bra mycket bättre alternativ.

Ni kan ju få lyssna på den här spellistan i väntan på att jag kommer hem igen och uppdaterar.

Melissa Horn

 

Alltså, hela världen lär rasa mot mig nu, men jag känner att jag måste få det här sagt. Melissa Horn är ju, om någon missat det, otroligt hypad och så där. Men ärligt talat nu, är hon inte lite överskattad?


Jag har försökt lyssna på Spotify och höra hur amazing hon är, men...nej. Alla låtar låter likadana, och så fruktansvärt bra sjunger hon faktiskt inte. Dessutom är låtarna (förlåt) fruktansvärt tråkiga.


Så, nu har jag fått det sagt!


livin' on the edge

Jag har varit duktig och jobbat i 6 långa timmar idag. Trots att det har varit typ världens finaste väder. Väldigt surt. När jag kom hem så hade iallafall far min tagit fram skotern, så jag invigde säsongen med att köra ett varv i byn. Helt underbart! Dock tänker jag inte köra en massa onödigt ändå, jag tänker på miljön. Vad duktig jag är.

Lördagsplanerna i övrigt består mest av att sitta på mitt rum och vara allmänt emo, lyssna på musik, spela gitarr och vara som jag är ibland.

in the ghetto

På en utekväll i min hemort kan vad som helst hända. Att vad som helst kan hända innebär dock inte att det händer något av betydelse överhuvudtaget.

Nu ska jag åka på jobbet dock.

semlor


Ikväll ska jag ut och roa mig på samhället. De exakta planerna är lite vaga fortfarande dock, men vadå, spontanitet är bra! Resturang-mat blir det hursomhelst!

Innan jag beger mig ut på äventyr ska jag dock, hör och häpna, äta en semla! Egentligen är jag en stark motståndare mot att äta semlor innan "semmeldagen" (jaja, Fettisdagen, jag vet!), men nu gör jag ett undantag. Det går ju som inte att motstå dom när dom står där nere i köket...

Så: Kaffe och semla, sen göra sig i ordning och åka ner på byn!

nice, nice.

överbelastning

JÄVLA FACEBOOK. Lagga sönder sådär när jag försöker få reda på saker om folks liv. Dålig stil.

Jag är så bra på att klaga att jag skulle kunna profilera min blogg endast på saker som stör mig. Visserligen skulle ingen vilja läsa den då, men det vill ju ingen nu heller märker jag när jag kollar på statistiken.

lockers


Jag känner mig ytterst nöjd över att faktiskt ha en fråga av viktig karaktär att ta upp på morgondagens styrelsemöte med elevrådet. Jag ska dra hela historien.

Vi har på vår skola naturligtvis ett stort antal skåp, där eleverna får ha sina personliga tillhörigheter under dagarna, så som de flesta skolor jag känner till har. På min skola har vi i ingångshallen skåp som står dels med "ryggarna" mot väggen, och dels två skåprader med ryggarna mot varandra i mitten av "rasthallen" så att säga. Själv har jag ett skåp av den senare karaktären.

Allt hade väl varit frid och fröjd om det inte hade varit för att jag är en pedantisk kärring som föredrar när det ser snyggt och prydligt ut, och de som har skåpen på andra sidan om mitt är raka motsatsen. De tycker nämligen om att lägga alla sina saker (jackor, böcker, snusdosor, skor, fallskärmar, etc., etc.) ovanpå skåpen, och har således missat hela poängen med att skolan tillhandahåller skåp till sakerna.

Det är svårt att förklara hur upprörd jag faktiskt blir över det här ämnet. Inte minst för att grejerna naturligtvis glider över på MIN sida och ligger ovanpå MITT skåp så jag måste putta undan dom! En annan viktig aspekt att tillföra till mitt resonemang är att jag då inte kan kolla över skåpen bort i korridoren, vilket gör mig ytterst nervös.

Att jag ens orkar skriva ett meterlångt inlägg om hur mycket det här stör mig bevisar ju bara att det faktiskt är ett problem i min värld. Så, slutligen vill jag bara säga:

SVÅRT ATT BARA LÄGGA SAKERNA I SKÅPEN?!?!

Tack, ni kan applådera nu.

norwegian wood.

Vi har precis besök från Norge, av några tyska vänner som nyligen flyttade dit. (Varför är oklart)
Tänkte bara nämna att norska med tysk brytning är rätt najs. Och att det just nu pågår en intensiv konversation på både tyska, svenska, norska och lite engelska nere i köket. Nu bjuds det på kaffe, awesome!

Förresten hände just en jävligt creepy sak. Nu vet ni.

when I grow up

"Mommy, when I grow up I want to be a guitar player!"
"No, sweetheart, you can't do both!"

Ja, hursomhelst är jag sådär lagomt pigg och glad idag. Jag har lyckats gå in i en dörr, tappa en stol på huvudet, skruva fast handen i ett mikrofonstativ, halka och sträcka foten på idrotten och dessutom tappa gitarrförstärkare på foten. Duktig tjej.

Finns det överhuvutaget någon form av jobb man kan ha trots att man är så klumpig som jag är? Jag kommer aldrig lyckas få en karriär. Jag kommer komma in på en anställningsintervju, snubbla, stöta till en stol med hjul som rullar mot en bokhylla där ett förstoringsglas ramlar ner, fångar en solstråle, tänder eld på en massa viktiga papper på skrivbordet och sen får jag ett jobb med att samla skräp med en såndär nypklämma ni vet, bara för att ingen annan vill göra det.

Min framtid är iallafall klar.

(okej, ursäkta det här inlägget. Jag vet inte vad jag skriver känner jag.)

spinning

Eftersom jag bestämde mig för att vara lite hurtig sådär idag så åkte jag och min lillasyster på spinning ikväll! Ja, vad ska man säga? Det var 45 minuter av plåga. Efter en kvart var jag så slut att jag funderade på att gå därifrån. Jag ville dock slippa den förödmjukelsen och stannade kvar och kämpade tappert. Men guses vad jobbigt det var! Det var inte ens kul.

Att folk faktiskt tränar för nöjes skull är för mig helt oförståeligt. Trots detta beger jag mig antagligen till gymmet nästa vecka också för någon form av träning. Heja mig?

Äh, godnatt.

the darker side of town, that's where we'll be

LET'S DANCE TO JOY DIVISION - THE WOMBATS förtjänade nästan ett eget inlägg.

Fast jag passar på att nämna att en ny kunskap har revolutionerat min vardag för evigt. Enligt nästan helt säkra källor så kan man, om ens duschdraperi börjat mögla tvätta detta så MÖGLET FÖRSVINNER!

Awesome!

aaaawesome!

Jag fick just en ingivelse.

Vore det inte coolt om Facebook ändrade Gilla-knappen till en AWESOME-knapp?!?!
Tänk bara, istället för "Liss Jonasson gillar detta" skulle det då stå:
"Liss Jonasson tycker att detta är...AWESOME!"

Jag skulle iallafall uppskatta Facebook mer då! Åtminstone för stunden that is.

When your mind breaks the spirit of your soul

Jag tänkte att jag nog hinner slänga in ett inlägg innan jag och Malin (som är här nu och gör något så ambitiöst som att plugga, samhällare alltså) åker för att möta upp Linn. Vi ska nämligen på något random möte. Kafferep, eller nåt sånt. Ehe.
Idag var jag förresten irriterad och nerstämd. Allt för att vi inte fick spela på vår musiklektion. Påminn mig igen om varför jag går estet? För att spela musik kanske? MPFGH.

fast inte lika logiskt

Låten som säger allt. Tror jag.

aldrig i takt

Ibland blir det dålig stämning på våra musiklektioner, för vår musiklärare är så sträng. Men jag tycker att det är rätta takter med stränga regler ibland, annars är inte alla med på noterna!
Förresten, vill man få en trummis att börja spela är det bara att börja stämma sin gitarr. Och alla vet ju att skillnaden mellan en trummis och en basist är ett halvt taktslag.
Ska man ut och plocka svamp är det bra att ha med en keyboardist eftersom de tar med en KORG. En vanlig fras från en gitarrist är: "Den är inte alls för hög, och jag har redan skruvat ner den".

Äh, nu slutar jag innan jag får slagvärk. Höhö.Jag har haft en jobbig dag förövrigt. Så, nu lämnar vi det ämnet.

Förresten fick jag ett jättefint brev från min allrabästa vän idag som låg på köksbordet när jag kom hem. Över halva jorden hade det rest. Jag saknar henne så det värker i hjärtat och river i ögonen. Idag, som de flesta dagar, kom jag på mig själv att önska av hela mitt hjärta att jag fick se min bästa vän i ögonen och höra hennes röst genom luften och inte genom dator eller mobil.

Nu ska jag plugga latin.

what makes my mind tic

Jag har tänkt på en sak. Ibland lägger folk ut bilder på sig själva på internet, varpå deras vänner kommenterar saker i stil med "fin bild", "söt", "världens finaste" osv. You get it. Svaret från personen som lagt ut bilden på sig själv blir förvillande ofta något i stil med "är jag inte alls det, jag är jätteful! Du är fin!".

Okej. Jag har bara en sak att säga:
Om nu den där bilden var så jävla ful...VARFÖR LA DU SJÄLV UPP DEN DÅ?!

God damn it. Svårt att bara säga "Tack"?

ljus stanna kvar, kom och var min vän

I helgen har jag varit jätteborta och ouppdaterande. Det beror på att jag varit i Pilgrimstad. Så, nu vet ni.
Sen har mitt förra inlägg skapat någon form av tumult bland min vänkrets. För all del, säger jag bara.
Ja...vad kan man säga mer? Äh, jag är på ett såntdär humör då jag inte direkt har en massa ord att häva ur mig. Ja. Vi säger så.
Puess Puess!

Friday morning

"Hej" (ler)

ÅÅÅÅÅHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH.Nu kan ni få fundera över det!

welcome to the sixties!Jag har kulturhistoria, där uppgiften är att skriva om ungdomskulturen under en epok. Jag arbetar om 60-talet, booya! Just nu har jag hamnat i en såndär svacka då arbetet står still dock, men vad gör man.

Efter skolan tar jag bussen till Östersund och sen vidare till metropolen, jordens mitt Pilrimstad! Spännande, spännande. Jag är tillbaka på söndag.

Puess Puess!


sverige är för litet, livet är för kort

Just nu lyssnar jag på P3 Live Session med Markus Krunegård, väldigt bra faktiskt. Vem ska se Markus Krunegård i sommar? Jag kanske? Wiiiiiiie.

Hursomhelst så har jag haft världens slappaste dag. Och pluggat lite, tro det eller ej. Jag har fått JÄTTEFINA anteckningsblock av min kära mor, och det mystiska är att det är roligare att plugga när jag har dom! Plus att jag skriver snyggare! Vad är det här?

Idag har jag hursomhelst lyssnat på: SKINNY LOVE - BON IVER

Kattungar!

Min kära vän Angelica sa följande, sådär apropå ingenting på gårdagens latinlektion:

Angelica: Bonnie är höggravid! Vet du vad hon gjorde?!

Ja, Angelica, jag vet hur en katt blir gravid. Helt bakom flötet är jag inte. Bonnie, eller Bonita som hon egentligen heter, är nämligen Angelicas katt.  Och det Angelica täntke komma fram till var att hon gjort ett väldigt akrobatiskt hopp från en bokhylla, trots sitt tillstånd.

Fast trots den rationella förklaringen var det ganska roligt för stunden!


you remember the good times, but the good times don't remember you

IMORGON ÄR JAG LEDIG!!!!
AWESOME!
Eftersom vi inte har några musiklektioner den här veckan är jag ledig imorgon. Jag kände nämligen att det var rätt onödigt att ha sovmorgon till fem över två (då jag ändå bara sitter på skolan eftersom jag åker buss) för att sedan gå på en idrottslektion bestående av teori/eget arbete. Så imorgon blir det sovmorgon, slöande framför TV:n, lite pluggande, ja ni vet.

Typ som att ha söndag på en onsdag! Kan det bli bättre?
Idag lyssnar jag på WHITE SKY - VAMPIRE WEEKEND

om att bli vuxen

Jag läser just nu för typ sjuttonde gången Jonas Gardells Ett Ufo Gör Entré (fantastiskt bra bok!). I ett kapitel tar han hursomhelst upp det här med att växa upp. Och säger att barndomen är över när man ratar sina barndomsband.

Och såhär är det. Jag har tröttnat på Kent. Där har ni det, svart på vitt, nerpräntat och mina ord som bevis. Jag har inte ens köpt den senaste skivan. Jag lyssnade på Spotify, men fastnade inte. Jag tyckte skivan innan dess var rätt tråkig.

Jag tror att Kent har en plats inom mig andra band inte kan ersätta. När jag mådde som sämst var det mitt eviga soundtrack, och när jag nu hör vilket spår som helst från Du Och Jag Döden värker det i mitt hjärta. Och jag tycker såklart fortfarande att de gamla låtarna är bra, det kommer jag inte ifrån. Fantastiska, till viss del.

Jag saknar Kent som de var när de var rockiga. Nu saknas det något. Jag kanske är för glad nu? Jag kanske behöver hjärtesorg, ensamhet och tårar för att uppskatta mina gamla favoritlåtar? Jag vet inte. Det enda jag vet är att något tagit slut. Sen om det är min barndom kan ju diskuteras. Men jag ser det inte som en omöjlighet.

KLÅPAREN, ROMEO ÅTERVÄNDER ENSAM, INGENTING NÅGONSIN, CELSIUS, DOM ANDRA, UTAN DINA ANDETAG och ja, och så vidare. För bra är dom fortfarande, det är inte det jag menar.

februari kommer näst

HERE YOU GO

För jag tycker ni behöver lite sånhära musik att värma er med i kylan. Idag hade jag tillexempel 30 friska och trevlige minusgrader när jag gick till bussen. Men vadå, jag klagar inte!

Idag har jag haft psykologi-prov. Det gick sådär. Jag är dessutom ledig idag! Alltså HELT ledig! Jag har bestämt mig för att inte ens plugga idag! Helt otroligt härligt! SLAPPA!

Vad kan mer nämnas? Jag har idag kommit till insikten om att vår stationära dator aldrig kommer komma tillbaks från de dödas värld. Detta innebär att all min musik är försvunnen i någon slags teknikvärld. So not good. Därför vore det alldeles utomordentligt bra om folk hade lust att ta sig tid och skicka lite musik! Det kan behövas.

Jaja, om man skulle ta och göra något vettigt? Imorgon har jag förresten mitt livs första körlektion, och sovmorgon till tolv upp på det. JJääähhh.

Äh.


RSS 2.0