mgmt

Att lyssna på Kids-MGMT är som att lyssna på sommaren 2009. Att lyssna på MGMT överhuvudtaget är som att lyssna på bättre dagar. Jag brukar säga att sånhär elektronisk musik egentligen inte är min stil (Jag vet, who am I kidding liksom) men MGMT är...genialiska. Behöver jag ens säga mer?
Jag älskar den här låten. That's all I wanted to say.

spoti-spoti-spotify

Jag är less på folk som är less på spotify-reklamen. Okej, visst, jag håller med om att det är jobbigt att plötsligt höra de där extremt irriterande rösterna som babblar om spotify premium, eller att man kan ha spotify i mobilen och gud vet vad. För att inte tala om musikreklamerna. Lyssnar NÅN på dem egentligen?! Nä, skulle inte tro det.

Men. Jag står ut. Jag står ut med glädje till och med. Folk har nämligen en tendens att glömma att det är tack vare reklamen som vi överhuvudtaget kan lyssna på all den där musiken gratis. GRATIS. Är det verkligen bara jag som tycker att det är ett helt okej pris att betala?

För ja, jag är en av de där oheliga själarna som tycker att även musiker ska få betalt för sitt arbete. Min kära vän Lotta jämförde det med en potatisodlare. Tänk om folk kunde ladda ner potatis. Hypotetiskt alltså. Folk skulle ladda ner och ladda ner och bonden som odlar skulle inte få ett enda öre för sitt jobb.

Men, det är inte samma sak! Säger ni nu. Nähä? Försök skriva, spela in och producera en låt själva då, så får ni se hur lätt det är. Det finns en anledning till att konsert-priser skjutit i höjden de senaste åren. Artisterna ska väl också få betalt för sitt jobb? Är det verkligen för mycket begärt?

då kommer rädslan och tar oss

Igår var jag hos min kära vän Norah för att fira hennes sjuttonårsdag ett par dagar i efterskott sådär. Vi var fem tjejer större delen av kvällen (några åkte hem lite tidigare), och det var faktiskt jättekul att bara prata (tjejsnack, åh!), titta på film och ha det bra! Det var verkligen en jättetrevlig kväll/natt/dag!

Jag har också lånat Julias bas (snodde med mig den hem idag), så nu blir det till att spela! Jag saknar min bästa vän nåt helt galet mycket, och det var så konstigt idag när jag stod i hennes rum, tittade på hennes saker och insåg att jag inte har en aning om när jag kommer träffa henne nästa gång! Jag kramade Biss från dig, Julia!

farmor Carin


Jag blev så glad när jag såg att en av mina kusiner laddat upp lite gamla bilder på facebook, och däribland en bild på min farmor Carin i sin ungdom! Jag kan se alla mina farbröder och en hop av kusiner i henne, tyvärr inte mig själv dock. Men jag vet inte, det kanske ni gör?

Jag saknar min farmor, som liten var hon som min idol! Jag tror att om hon hade levt och mått bra nu hade hon gett mig massvis med användbara råd om livet faktiskt.

making mama so proud, but your voice was too loud

Idag berättade min kära vän Frida om ett samtal hon och jag hade för många år sedan:

Lilla Frida: Åh, vad du vet mycket!
Lilla Liss: Ja, jag vet mer än hälften av allt som går att veta!

Jag säger bara det, mitt barndomsjag var tydligen bra mycket mer självsäkert än dagens jag. Och just to make things clear, jag tror inte att jag kan mer än hälften av allt som går att veta idag. Högmod är syndigt säger bibeln.

Godnatt.

I'd rather dance than talk with you

Nåt av det bästa som finns är att plötsligt hitta en massa godis som man glömt att man hade. Särskilt om det är choklad. Särskilt om det är choklad och det är en sån där dag då man behöver det. Tack Gud, eller vem som nu styr över världen!
De senaste dagarna har ett orationellt behov av att köpa massa massa kläder dykt upp i mitt huvud. Jag och min käraste vän Angelica diskuterade därför våra alternativ för att möjliggöra detta, då ekonomin för oss fattiga studenter inte alltid är den bästa. Vi kom efter moget övervägande (genom en facebook-status såklart) fram till att ett giftermål med en oljeshejk verkar vara en helt okej uppoffring för att kunna fylla garderoben från golv till tak.
Oljeshejken får två till fruar, vi får kläder, win-win-situation!

Nu måste vi bara hitta en oljeshejk. Allvarligt, vart får man tag på en sån?

Can I play with madness?Give me the strenght to hold my head up
Spit back in their face
Don't need no key to unlock this door
Gonna break down the walls
Break out of this bad place

Idag lyssnar jag på: CAN I PLAY WITH MADNESS - IRON MAIDEN

Jag började min onsdag med ett besök hos vår eminenta studievägledare. Jag har länge våndats över det faktum att jag har för mycket poäng i min studieplan, och nu var jag helt enkelt där för att reda ut det hela. Det gick hyfsat.

Det jag vill komma fram till är att vi har ett helt värdelöst system när det gäller just de här poängen i studieplanen. För att kunna ta studenten med ett fullständigt betyg måste man ha precis 2500 poäng. Varken mer eller mindre. Det här innebär ju då såklart att de som vill läsa många kurser på sätt och vis straffas för det här, eftersom de måste räkna bort kurser.

Jag är ambitiös, det är ingen hemlighet. Jag gillar skolan. Men, nu när jag vill lära mig mer, läsa kurser som ger mig mer behörighet och meritpoäng så får inte jag det. För då har jag för mycket poäng i min kursplan. Istället måste jag ansöka om att få läsa utökat program och på så vis räknas då de kurser som jag väljer som utökade inte på samma sätt som de andra, trots att jag läst dem.

Är det bara jag som hör hur idiotiskt det här låter?

Nån Smart-ass på Skolverket hade väl komplex för sin skoltid då inte denne var så bra i skolan och tyckte att därför skulle de som faktiskt ville lära sig något inte få göra det. Vi kan kalla denne person för Berndt-Åke. Tack käre Berndt-Åke, säger jag bara. Tack.

as the winter turned the meadow brown

Imorgon ska det tydligen bli världens snöoväder häruppe där jag bor. Men eftersom jag är en skeptisk person har jag lite svårt att tro det. Hittills är det fint och klart iallafall.

Idag fick jag höra att jag låter som en stockholmare på min dialekt. Jag tog det som en förolämpning. Jag vet att jag inte pratar stockholmska alls, så jag vet inte vart det kom ifrån? Okej att jag inte pratar utpräglad norrländska kanske, men stockholmska? Nej, mitt ego är djupt sårat.

Äh, jag går och lägger mig, här får jag inget gjort.

gud förlåt mig, för jag brinner, jag kan tro på en till himmel


Jag ska prova något nytänkande och otroligt alternativt och revolutionerande.

Jag ska gå och lägga mig före tolv en vardagkväll! Den ni!

Monty feat. Lorentz- En till Himmel

Okej, jag lär ångra mig för att jag säger det här. Men jag gillar faktiskt den här låten. Tror jag.
(Angelica, det är den där vi har hört så ofta på jobbet!)

Sånt som inte får hända.

VAFAN?!?


Jag är psykiskt handikappad utan bloggkoll. Att gå in på alla bloggar jag följer och kolla om de uppdaterat är inte ett alternativ. I-landsproblem?

Äh. Nu kollar jag på Guldbagge-galan istället.

Little girls from Sweden dream of silver screen quotations

Jag har lagt märke till på min besöksstatistik att min blogg är ungefär lika välbesökt som kommunen jag bor i. Detta fick mig att jämföra min egen blogg med såna som får massvis, MASSVIS av besökare varje dag, och jag kom fram till att min blogg skiljer sig från dessa på vissa stående punkter. Jag gjorde en lista.

1: Det händer att jag skriver om saker i min blogg som någon annan än jag själv faktiskt bryr sig om.

2: Jag uppdaterar inte min blogg 32 gånger om dagen och skriver meningsfulla inlägg, som dessutom ofta tenderar att innehålla samma sak, i stil med: "Nu har jag just kommit hem, ska snart hoppa in i duschen, sen blir det utgång!"-15:25, ""Nej, nu hoppar jag in i duschen, sen blir det utgång!" - 15:28, "Har nyss duschat, nu gör mig klar och sen är det utgång!"-15:51.

3: Jag lägger inte in mobilbilder på "Dagens outfit" tagna framför spegeln varje morgon och skriver under vart jag köpt mina svarta leggins, vita linne och grå tunika som jag lika gärna hade kunnat köpa på varje affär, och lägger inte heller till vad de kostade och i vilken storlek de är.

4: Jag lägger inte ut bilder där jag själv putar med läpparna och trycker upp brösten i slutet av varje inlägg. Tagna med mobilkamera, of course.

5: Jag särskriver inte. Jag kan stava för det mesta också. Och jag vet vad det där man lärde sig i lågstadiet med punkt och stor bokstav i början på en mening betyder. Jag behärskar även så komplicerade saker som komman, utropstecken och frågetecken på rätt ställe.

6: Jag använder inte överdrivet många smileysar och uttryck jag stavar fel med flit. Och jag särskriver inte ord.

7: Om jag har vart ute på byn och köpt något (ett nytt klädesplagg, nytt smink, nytt toalettpapper, freaking vad som helst) så känner jag inte ett särskilt stort behov att fota det inköpta (med min mobilkamera) och lägga upp på bloggen.

8: Jag vet att det finns ett mellanting mellan att börja på nytt stycke efter varje mening och att inte dela upp i stycken alls.

9: Min blogg är inte rosa och headern är inte en bild på mig själv i dålig upplösning.

10: Jag särskriver inte. Eller hade jag nämnt det redan?


Förstå sig själv och andra

Min psykologi-bok är mystiskt försvunnen. Väldigt lämplig tidpunkt också, nu när vi snart ska ha prov och allt. Om någon har en för mycket, eller bara har en på något mysteriöst sätt kan ni ju höra av er till desperat_tjej_92@psykologi.a

Tack på förhand.

cherry cherry boom boom

Jag fortsätter på Haiti-spåret (se nedan) genom att säga hur mycket jag älskar Lady Gaga!

Inte nog med att hon:
- Är sjukt snygg (JAA, även utan smink!) och originell
- Har lyckats bli en av världens största artister på mindre än ett år, bara genom att vara bra och sig själv
- Trots vad alla säger är musikalisk och skriver låtar som jag älskar trots att jag ogillar genren starkt
- Alltid ställer upp för sina fans

Nu har hon hon också verkligen engagerat sig i Haiti-hjälpen och skänkt massvis med pengar och alla intäkter från sina konserter och merch-försäljning sen jordbävningen!

Den kvinnan är HELT JÄVLA AWESOME!

Haiti

Allt man hör om på nyheterna, läser om i tidningarna, allt handlar om Haiti. Massvis av välgörenhetsorganisationer världen över har redan samlat ihop gud vet hur mycket pengar för att hjälpa till där. (Jag skänkte pengar via Röda Korset t.ex. Alla länder som har en regering med icke hjärtlösa människor har skickat hjälp till Haiti. Det är ett av världens fattigaste länder, och de behöver all hjälp de kan få.

Men även om jag tycker det är en självklarhet att hjälpa till, även om jag är glad över att folk faktiskt bryr sig så är det ju så man kan börja undra. Varför blir det alltid så här när det sker katastrofer av det här slaget? Som den här jordbävningen i Haiti, Tsunamin 2004, orkanen Katrina, 9/11, you name it. Det är klart att det är tragiskt, jag är inte hjärtlös. Men varför bryr sig folk bara när det händer saker plötsligt? Jag ska ge exempel på vad jag menar.

Varje dag dör tusentals i krig, inbördeskrig, folkmord, svält, naturkatastrofer, sjukdomar, konflikter och förföljelse av alla dess slag. Men det verkar inte folk veta om. Och trots att det värmer mitt hjärta att så många vill hjälpa de som drabbats av jordbävningen i Haiti får det ändå en liten törn av ingen gör något åt all annan skit i världen. Och nej, jag ska inte vara moraltant, för jag är inte mycket bättre själv. Men jag försöker.

Jag antar att det jag försöker säga är att vi har det väldigt bra. VÄLDIGT bra. Vi har mat, vatten och tak över huvudet. En levnadsstandard många inte ens vågar drömma om. Så, det jag menar är att skänk en tanke till de som inte är lika lyckligt lottade varje dag, och inte bara när det skett en stor jordbävning i ett land vi tidigare bara förknippade med vita sandstränder och inte ens visste hörde till de fattigaste i världen. Skänk en sån tanke om dagen helt enkelt.

Jag och min mobiltelefon.

Min mobiltelefon har sett bättre dagar. En av knapparna, den för "6 mno", fungerar knappt. Jag berättade detta för min vän Angelica med följande ord:

-Åh, jag blir galen, min sexknapp funkar inte!

Ja, ni kan ju tänka er resten.

The Baseballs

Alla mina vänner vet att jag är halvtysk (Och nu vet ni också det). De flesta av mina vänner vet också att jag avskyr tysk musik. Jag tycker till exempel att både Tokio Hotel och Rammstein är sämre än Miley Curys. Jag tycker att Rihanna är bättre, och då är det illa.

Men. Nu har jag upptäckt The Baseballs!

The Baseballs är ett rätt nystartat, Berlinbaserat band som spelar Rockabilly-covers på olika låtar (rätt ofta R'n'B-låtar). De gav ut sitt första album Strike! 2009 och den här månaden hamnade de på förstaplatsen på svenska album-listan. De har bland annat gjort otroligt bra covers på Umbrella och Hot'N'Cold, låtar jag tycker är dåliga rent ut sagt i originalutförande.

HÄR kan ni lyssna på The Baseballs på Spotify! Enjoy!

bli inte som jag när du blir stor

jag och min lillasyster, senaste nyårsafton. Hon är lika smart som hon ser ut.

Förra veckan frågade Jonna mig:
- Liss, går du i tvåan eller trean?

Idag berättade jag att hon sagt det till min mamma när vi tre satt och fikade.
Jonna: Jamen, jag kom inte ihåg det!
Liss: Men vadå, du vet väl hur gammal jag är?
Jonna: Ja, klart jag vet!
Liss: Jaha, hur mycket fyller jag i år då?
Jonna: Sjutton!

Jag fyller arton i år. Kul att min syster vet hur gammal jag är liksom. Också kul att hon tror att jag och hon är lika gamla.finding out what you're called and repeating your name

Det är helt galet hur dålig uppdatering det varit här i veckan. Men men, så går det när man är ambitiös och jobbar hela dagarna. Så även idag, lördagar är inte till för att vila på i min värld. Men det var väl okej ändå.

Innan vi får middagsgäster till idag ska jag ta tag i lite av allt skolarbete som hopar sig. Imorgon åker jag till Östersund över dagen, så då blir det väl inte så mycket gjort! Nu blir det en timmes skolarbete alltså, heja mig!

those teenage hopes who have tears in their eyes

Ännu en skoldag har passerat utan att något särdeles dramatiskt har hänt. Förutom insikten om mitt pingvin-lika beteende då kanske. (Se nedan)

Idag har vi haft Ensemble A dessutom, ett av mina karaktärsämnen. Det gick oväntat bra med tanke på att vi började spela på en ny låt idag. Jag själv, som är en väldigt postivt inställd person, tror att det kommer bli awesome lagomt fram till maj nån gång då vi ska ha en spelning med gruppen på ett lastbilsflak. Jag är faktiskt peppad nu redan! Något av det bästa som finns är när man spelar i grupp och plötsligt känner den där samspelt-känslan. När man plötsligt, allihop samtidigt är på rätt ställe i låten, i takt och med såntdär flyt! Jag tycker synd om alla icke-musiker som aldrig får uppleva det alltså! 

Ikväll är det ju förresten P3Guld-Galan, vilket jag ska titta på istället för att lyssna på radion. SVT1 21:30, säger jag bara, och uppmanar alla att göra som jag och bänka mig då!

Idag lyssnar jag på: 1234- FEIST

le penguin

Samtal efter skolan vid skåpen. Jag förklarar något och använder helt naturliga gester och helt vanligt kroppsspråk.
Angelica: Liss..Nu ser du ut som en pingvin igen.
Jag: Vadå pingvin? Vadå igen?
Angelica: Ja, jämt när du ska säga något eller förklara något så viftar du med armarna såhär! (Här gör Angelica en väldigt överdriven livlig imitation av en pingvin)
Marcus: Ja, det är faktiskt sant!
Jag får sedan detta bekräftat av en mängd människor. Så...tydligen ser jag ut som en pingvin när jag pratar. Dagens lärdom.

Guppy


Kassakön vid Konsum igår:

Vän: Du, Liss?
Liss, även känd som jag själv: Jaa..?
Vän: Vad är det som hänt på Haiti egentligen?

Jag förklarar vad som hänt på Haiti (Otroligt stor jordbävning, om det är nån fler än min vän som missat det.) Jag klagar också lite på att min kära vän inte håller bättre koll på aktuella händelser i världen.

Liss: Kollar du aldrig på nyheterna, eller läser tidningen, eller lyssnar på radio?
Vän: Nääh, men jag såg att de startat nån insamling eller nåt på Farmville!


Alltså. Vad ska man säga?

sing whatever you have to sing to get it out

Idag har jag alltså varit på bio (se nedan) med min vän Lina. Jag har dessutom hunnit med en fika med henne och Moa! Det blev en välbehövlig fikadejt, med skvaller, skratt och allt som hör där till. Såna här söndagar gillas!
Imorgon är ännu en lång skoldag följd av jobb, jobb, jobb. Dock är jag ledig både tisdag och torsdag den här veckan, alltid något!
GODNATT.

Avatar


Idag såg jag storsäljaren Avatar för andra gången faktiskt. Första gången jag såg den var i Tyskland när jag var där över jullovet. Då var den såklart dubbad till tyska, dom har ju en fabless för sånt i det landet, och dessutom i 3D. Som den first-class nerd jag ändå är så bestämde jag mig för att gå och se den en gång till nu när de visade den på biografen i vårt lilla samhälle.

Och ja, vad ska man säga? Det är en bra film. Det kommer jag inte ifrån. Trots att det är en Pocahontas-ripoff. Trots att den är klyschigare än Titanic, regissören James Camerons tidigare storfilm. Trots att karaktärerna känns som platta stereotyper.

Ja, trots allt det så fastnar jag i den fantastiska världen. Jag fångas återigen av de otroliga miljöerna som Avatar bjuder på. Jag förälskar mig i Na'vi-folkets smidighet och de fruktansvärt vackra varelserna som fyller Pandora. Jag erkänner att jag fullkomligt älskar världen som byggs upp på den stora vita skärmen. Och det är tack vare
den som filmens betyg går från okej till väldigt bra.

(Och JA, den var bättre i 3D, trots att bilden blev suddigare. Dessutom lät de onda karaktärerna ännu ondare på tyska!)

Betyg: 4/5
When I'm walking brother don't you forget It ain't often you'll ever find a friend

Av alla femtielva saker jag planerat att göra idag har jag hunnit med kanske två. Inte bra. Men jag har iallafall vilat upp mig, och det är väl grundtanken med helger? Jag menar det. Och det kommer en dag imorgon också. Mitt motto; man ska aldrig göra nåt direkt om man lika gärna kan skjuta upp på det! Eehm, ja, vi säger så.

Idag lyssnar jag hursomhelst på: MYKONOS - FLEET FOXES

He's far too innocent to be a part of such a cruel world

Jag sov sådär onödigt länge idag, och har för första gången på gud vet hur länge sovit bort en dag. Jag hade tänkt att gå ut i finväre ett tag också, men nu är det snart mörkt, så vad gör man? Idag ska jag hursomhelst spela gitarr tills fingrarna blöder, göra en diktanalys och lära mig allt om vatikanmuséerna!

Det känns otroligt skönt att inte jobba idag faktiskt. När min chef frågade om jag ville jobba lördag också var det nära att jag sa ja (man tjänar otroligt bra lördagar), men jag tog mitt förnuft till fånga, och tur var väl det för jag har äntligen fått lite sömn!

Som sagt, idag ska det pluggas! Men först blir det naturligtvis en kopp kaffe!

Live fast & die young

HEJ VÄRLDEN.


Nu är det äntligen helg, kan jag informera om för de som missat det. Själv brukar jag tycka att helger är lite överskattade. Jag menar, jag bor i en liten by i norrlands inland, med icke-gångavstånd till vänner (och upptagna vänner dessutom) och tillhör den där föraktade skaran som gillar (!) skolan.

Dock känns denna helg väldigt välkommen efter en vecka med sammanlagt ungefär 12 timmars sömn! Tro mig. I helgen ska det vilas! Och pluggas såklart. Fast eftersom jag är cool och går estet-musik innebär plugga detsamma som att lära sig riffen till Smells Like Teen Spirit. Plus att jag ska läsa på lite om Vatikanstatens muséer till latin-lektionen! Lättsamma saker egentligen. 

En annan sak som förhoppningsvis hinns med i helgen är att gå på vår lilla biograf och se Avatar! Jag har visserligen sett den en gång, men det var i 3D, dubbad till tyska, och jag känner att jag vill se den "vanligt" och på original-språket också! Plus att jag har gratis-biljetter, så jag förlorar ju inget på det! Dock har jag hittills ingen att gå med, tyvärr. Någon frivillig? Please? :D

TREVLIG HELG VÄRLDEN.

Hey Joe!

Just nu sitter jag på skolan och har Nutida Konst. Väldigt roligt ämne faktiskt! Uppgiften för dagen är att skriva om ungdomskulturen inom ett årtionde, och jag arbeta om 60-talet! Väldigt intressant faktiskt, dock är jag inte särskilt motiverad tyvärr. Men det kommer väl snart!

Om en timme sisådär åker jag på jobbet igen, behöver jag ens säga att det känns tråkigt? Men vad gör man inte för kassaklirret.


control yourself

Skoldagen har varit bra, med tre ämnen varav tre var roliga. Jobbet var...mindre roligt? Men jag lever ju fortfarande iallafall.

Imorse på radion pratade de om att det startats en Facebook-grupp som snabbt blivit jättestor. Gruppens skapare påstod nämligen att om man själv, och 40% av ens Facebook-vänner joinade gruppen skulle man på något magiskt vis kunna se alla som besökte ens profil! Fabolous!

När jag hörde det hela på p3-nyheterna imorse suckade jag, himlade med ögonen och tänkte att jag senare under dagen skulle få höra att gruppen var en bluff. Och vad tror ni de sa på P3-nyheterna på jobbet ett par timmar sen? Jo, just det.

Dina ögon är ett fritt fall varje gång

RUBRIKEN.
Jag har haft en rätt dålig dag. Som tur var har jag mina vänner. I övrigt har jag såklart jobbat och dessutom hälsat på min kära vän Angelica ett tag!
Imorgon är en ny dag helt enkelt.
Förresten, idag hade vi planering på idrotten. Citat:
"Och vecka 23 har jag planerat en friluftsdag. Den lär bli ganska meningslös" - Idrottsläraren

du tog mig in i cirkeln och begåvade min syn

Jag har sovit på tok för lite de senaste dagarna. Ungefär 8-9 timmar sammanlagt på tre dygn nu, plus skola och jobb. Jag känner mig helt slut, men kan ändå inte sova. Usch.

Imorgon är det åtminstone en lättsam skoldag, med bara karaktärsämnen(Gehörs- och musiklära och Ljus- och ljudteknik!) och genomgång på idrotten! Såna dagar gillas. Dessutom fyller en av mina bästa vänner år, så grattis!

Nä, om man skulle ta och försöka sova!

Idag lyssnar jag på: JÄRNVÄGSSPÅR - LARS WINNERBÄCK

I'll pause this game so our love will never end

En av de saker jag saknat under lovet utan att ens fundera över det själv innan imorse är MORGONPASSET. Min morgon är helt enkelt inte komplett utan Martina, Hanna och Kodjo. Utan dem skulle jag varje morgon vara på fruktansvärt dåligt humör, särskilt innan kaffet. Deras röster hör till morgonen, så enkelt är det. Att varje morgon få humoristiska uppdateringar på vad som hänt i världen senaste tiden är precis vad jag behöver för att vakna på morgonen. Martina och Hanna fick mig tillochmed att börja med Farmville! Bara en sån sak. Jag säger bara; Morgonpasset<3
Jag vet att det inte syns på bilder, men igår efter att ha gjort en hårinpackning tre dagar i rad, var mitt hår JÄTTEMJUKT. Det händer verkligen inte ofta. Idag, efter att ha skippat hårinpackningen EN ENDA dag är mitt hår som vanligt igen. Det vill säga jämförbart med hästtagel. Heja!
G'night folks!

every breath you take

Idag började skolan igen! (Jag går estet-musik som svar på frågan till förra inlägget!) Ja, vad ska man säga? Allt var som vanligt. Det är lustigt ibland, hur man kan vara borta i två veckor och leva vad som känns som ett helt annat liv, för att sedan komma tillbaka och upptäcka att inget alls har förändrats.

Jag började terminen med att missa skolbussen. Så det kan gå. Som tur var hade jag skjuts, och började ändå inte förrän kvart i nio, så ingen större skada skedd. Men ändå, jag missar aldrig bussen i vanliga fall!
Måndagar är, förutom att vi har en timmes sovmorgon, en fullspäckad dag när det kommer till lektioner för min del. Idag har jag dessutom jobbat mellan 16-20 efter skolan, och inte kommit hem förrän strax efter nio. Så ska jag ha det hela veckan, så den lär bli lång!

Jag jobbar på ett logistikföretag en bit utanför samhället jag bor i. Det jag gör är att öppna brev, stämpla/ kopiera papper, knappa in personnummer och andra liknande kreativt stimulerande uppgifter. Nej, särskilt kul är det inte. Men då jag ju faktiskt får lön, och dessutom har sällskap av en av mina bästa vänner är det ändå helt okej! Som tur var måste jag ju inte jobba där för evigt!

Jaja, jag ska ta en dusch, fika lite och sedan SOVA! Välförtjänt efter en 12 timmars arbetsdag (skolan räknas) och en natt med strax under tre timmars sömn!

GODNATT VÄRLDEN.

Idag lyssnar jag på: LUST FOR LIFE - GIRLS

before life began to tear us apart

GOD AFTON VÄRLDEN.
Idag har jag varit duktig och hunnit gå ett helt varv runt byn, ungefär 5 kilometer. En sån promenad om dagen och jag har fått upp min kondition i ett nafs! Jag har dessutom, tro det eller ej, hunnit en massa skolarbete, så nu tror jag att det som skulle vara gjort under lovet är klart! Vem påstod att det är dåligt att skjuta upp saker till sista sekunden liksom, haha!
Imorgon börjar skolan igen, och eftersom jag är Sveriges största nörd så tycker jag faktiskt att det ska bli kul! Jag gillar skolan, jag går ett roligt program och har dessutom en jättebra klass jag inte träffat på hela lovet!
GODNATT VÄRLDEN.

I have to break down all the corners of the world

Eftersom skolan börjar imorgon igen tyckte jag att det var dags idag att börja jobba lite med allt det som ska bli klart under lovet. Det gäller ju att vara ute i god tid liksom! Så det är svenska-redovisningar som finslipas, protokoll från elevrådet som renskrivs och musikalmanus som tränas här hos mig idag!
Eftersom det ännu en dag är finväre här i byn (om än lite blåsigt!) så ska jag ut och ta en sparktur i solen innan jag fortsätter med jobbandet!
HA EN BRA DAG VÄRLDEN.

Idag lyssnar jag på: GAP - THE KOOKS

but I'm just trying to love you any kind of way

Jag hittade en rolig lista. Tanken var att man skulle ta sitt favoritband, vilket för mig var svårt att välja, så ja, det blev det bandet som jag förmodligen lyssnat allra mest på den senaste tiden!

Välj ditt favoritband och svara endast med deras titlar!


The Kooks

1. Är du kille eller tjej?

She Moves In Her Own Way

2. Beskriv dig:
Naive

3. Vad tycker folk om dig?
Ooh La

4. Vad tycker du om dig själv?
Always Where I Need To Be

5. Nuvarande förälskelse:
If Only

6. Beskriv vem du vill vara:
Shine On

7. Beskriv stället du bor på:
Seaside

8. Beskriv den du älskar:
Got No Love

9. Vad skulle du vilja ha om du bara hade en önskan?
Things That Are Good

10. Dela några visa ord med oss:
Too Much Of Nothing

11. Din raggningsreplik:
Do You Wanna

12. Och om den inte funkar:
Tick Of Time

13. Säg hejdå nu:
Down To The Market

 

 

Så det kan gå när man inte har bättre för sig!

 

Nu ska jag försöka sussa, trots gänget fnittrande femtonåriga flickor som belägrat rummet innanför mig. Väggarna har ungefär samma tjocklek som papper, så vi får se hur mycket sömn det blir, haha!

 

GODNATT VÄRLDEN.

 

 


we all want to be understood unconditionally

HEJ VÄRLDEN.

Trots att jag knappt gjort något alls idag har jag ändå känt mig produktiv på något mystiskt sätt. Jag har iallafall tagit en promenad i finväre, bara -10°C här idag, och solsken har det varit! Fabolous. Jag har också duschat och gjort en hårinpackning, så nu är mitt hår mjukt och luktar jordgubb!

Jag har även hunnit ner en sväng på byn för att inhandla nödvändigheter såsom chips, dipp och dricka. Ikväll får jag nämligen besök! Det ska kollas på Gossip Girl, film och svullas för fullt!

Idag lyssnar jag på:
PEACETIME RESISTANCE - KINGS OF CONVENIENCE

you are the ever-living ghost

HEJ VÄRLDEN.


Nu är det ju faktiskt natt, och då ska man sova. Förklara då varför jag har bra många fler inloggade på msn av mina kontakter nu än i eftermiddags, eller varför bloggar uppdateras i en rasande fart? Jo, för att det är lov. Och på loven vänder man på dygnet.

Jag brukar dock inte falla in i den här dåliga vanan. I somras till exempel jobbade jag åtta av tio sommarlovsveckor. Det blev inte ens någon tid att vända på dygnen. Dessutom har jag en tendens, att trots att ha varit uppe till sent på natten, ändå vakna och kliva upp vanlig tid. Sen om det är en bra eller dålig egenskap kan ju diskuteras.

Jag har förresten, till min stora förvåning, sett att jag haft ett ganska högt antal bloggläsare under de här tre dagarna jag underhållit denna blogg. Det är ju såklart jätteroligt! Men min fråga är nu: Vart är alla kommentarer? Såna är kul att få faktiskt! Keep it in mind!

Hursomhelst, jag avslutar som jag inledde: Nu är det ju faktiskt natt, och då ska man sova.

GODNATT VÄRLDEN.

have I found you, flightless bird?

Även om det är skönt med lov känns det som om jag fått min beskärda del av ledighet nu. Jag har aldrig varit bra på att vara rastlös, att ha något att göra om dagarna passar mig bättre!
Idag har jag tittat på Desperate Housewives mest hela dagen, då min lillasyster äger de fyra första säsongerna på dvd. Helt klart en av mina favoritserier! Bara alla intriger, åh!
Idag lyssnar jag på FLIGHTLESS BIRD, AMERICAN MOUTH - IRON & WINE

love in technicolour sprayed out on walls


Medan jag lagar mat så bloggar jag, multitasking kallas det! Okej att jag gör pyttipanna, vilket mer eller mindre lagar sig självt, men ändå! Det luktar gott och jag är hungrig!

Efter maten så åker jag för att träffa ett par vänner, se på film osv. Det ska bli jättekul, har inte träffat dem på hela lovet så!

Idag lyssnar jag på: UNDERDOG - KASABIAN

Puess Puess, som Lady Gaga skulle ha sagt!

rainbow road

Tack vare Sanna fick jag nys om den här helt fantastiska sången, som jag nu lyssnat på femtielva gånger i sträck. Den måste helt enkelt spridas till världen.

du bist das pflaster für meine seele, wenn ich mich nachts im dunkeln quäle

Här har ni låten som de tyska radiokanalerna, affärerna osv. varvade sin Hits 2002-samling med när jag var där över nyår. Jag har ännu inte bestämt mig för om jag gillar den eller inte.
ICH+ICH - PFLASTER

we've got four eyes, so why yearn for one perspective?

GOD MORGON VÄRLDEN.


Idag skiner solen över byn. Minus 25 grader är det också. Jag ska ägna mig åt pianospelande innan jag tar en promenad i solskenet.

Efter ett och ett halvt år på estet-musik har jag utvecklats väldigt mycket när det kommer till att spela gitarr, mitt gehör, teorikunnande osv. Jag har dock fortfarande inte lyckats lära mig ens några slags grunder på piano. Men nu är det dags! Hela gårdagen satt jag och plinkade samma komp om och om igen, och tro det eller ej, men det går faktiskt framåt! I år SKA jag lära mig! Åtminstone så pass att jag kan litegrann sådär.

HEJDÅ SÅLÄNGE VÄRLDEN.

you don't know how lovely you are


HEJ IGEN VÄRLDEN.


Eftersom det finns en stor risk att det här bloggandet avslutas innan jag påbörjar (jag är nämligen expert på att påbörja nya projekt utan att fortsätta på dem) så får ni ett till inlägg!

Min blogg kommer handla om sånt som ligger nära mitt hjärta. Min förra blogg, som jag haft i två år, kommer få ett lösenord och vara till för mina närmaste vänner, medan den här blir mer offentlig så att säga. Nog om det.

Då jag inte riktigt vet vart mitt bloggande ska börja idag så inleder jag med något så fantastiskt som en spotify-lista! Den kan ni lyssna på medan ni bryter era nyårslöften.

Själv har jag ett nyårslöfte som går ut på att sova mer och lägga mig i tid. Så det ska jag ta tag i nu på en gång.

GODNATT VÄRLDEN.

and god said: let there be a blogHEJ VÄRLDEN.

Om min blogg blir världskänd och helt fantastisk så är detta ett historiskt ögonblick. Om den inte blir det så är det väl helt enkelt födseln av en ny blogg. Det återstår att se!
GODNATT VÄRLDEN.RSS 2.0