wordpress

Okej. Min irritation på blogg.se har nog synts rätt tydligt senaste tiden. Inte minst här. (Men jag menar, kom igen. Reklam för moderaterna? Inte konstigt att jag blir sur. Dumma blogg.se)
Jag tänker alltså göra som så många andra och försöka mig på att byta domän helt ett tag. Hoppas ni följer med mig i bytet, så att säga.

Min andra blogg hittar ni på http://lissjonasson.wordpress.com

I do believe it's true, that there are roads left in both of our shoes.

we're badass, booya!

Iallafall, idag är det söndag. Ikväll blir det såklart Gossip Girl, och tills dess ska jag väl försöka fördriva tiden på ett eller annat sätt. Jag är fortfarande uppe i det blå efter musikalen, och absolut inte peppad på 'vanlig' skola imorgon. Men vad gör man.

Nu i dagarna har jag också fått ett mystiskt återfall av min tidigare besatthet för Death Cab For Cutie. Det hade ju faktiskt kunnat vara sämre. Och jag har lyssnat på alldeles för mycket elektroniskt för mitt eget bästa senaste tiden.

Nä, om man skulle ta och få något gjort kanske.
Dagens låt: SOUL MEETS BODY - DEATH CAB FOR CUTIE

lollypop enormous

En liten update på det här inlägget. Jag vet att mina kära estetvänner kommer uppskatta humorn i det här:


Och, återigen, esteter: Tänk: "i..."

I was lonely, now I'm just alone. It's just a matter of how I define my state of mind.

Fredag. Nu är det slut på det roliga. 'Va?' tänker ni nu. Men ja. Musikalveckorna är slut, och nu sitter jag och deppar på mitt rum. Äh. Nu är det kaffe i köket som väntar.

my soul is a lonely one, but I'm not alone, I'm not alone

Okej. Först och främst: Vad är grejen med reklamen moderaterna gör på bloggkoll och blogg.se?! Det är väl en sak om de har reklam på startsidorna, men man ska väl för sjutton gubbar slippa göra reklam för Moderaterna på SIN EGEN BLOGG?!? Är det verkligen för mycket begärt?! VA VA VA?! Och det gäller såklart alla partier, man ska väl slippa ha partipropaganda i sin blogg?!

Hursomhelst, idag var första dagen med föreställningar av musikalen, det har gått hur bra som helst, och jag är riktigt stolt över oss allihopa! Imorgon kommer det gå ännu bättre, och på torsdag kommer vi vara så fantastiska att det inte går att föreställa sig ens!

Idag hade jag också besök av Malin, vilket var väldigt trevligt! Jag gillar att ha besök av mina vänner (JA, det var en pik, haha!). Vi har, förutom bara umgåtts, lagt upp en verksamhetsplan för SSU Strömsund, vilket låter roligare än vad det är kan man väl säga!

Nä, nu blir det sängen, imorgon väntar ännu en dags föreställningar!

Over and out!

If I never leave I'll ruin yesterday

Den här ehm..fina? bilden tagen på våra repetitioner på Saga var i tidningen nu i veckan. Awesome! Eller ja.

Idag hade vi genrep på musikalen, vilket gick långt över förväntningarna! Imorgon börjar föreställningarna, och jag är jättepeppad, det ska bli fruktansvärt kul! Imorgon efter skolan får jag också besök av Malin, hur trevligt som helst!

Nä, nu måste jag verkligen få lite sömn om jag ska orka med morgondagen!

Godnatt people!

Athlete - Wild Wolves

Eftersom det är söndag har jag såklart sett på Gossip Girl ikväll! Bra som vanligt, det enda tråkiga var att Norah inte kunde komma hit!

Hursomhelst var det en väldigt fin låt i slutet på kvällens avsnitt, som jag var tvungen att leta rätt på, på en gång!

Här hittar ni den!

"My soul is a dark place, but I know your love, I know your love
My soul is a dark place
My soul is a lonely one, but I'm not alone, I'm not alone
My soul is a lonely one"


Så himla fint!

lil'sistah

Min lillasyster har gjort det igen.

Jonna: Jag har tråkigt!
Liss: JAA, vi spelar Monopol!
Jonna: JAAA, vilken JÄTTESMART idé! Varför kom inte jag på den?

Ja, just därför Jonna. För att den var jättesmart.

Jag vann förövrigt. Jonna gav upp när hon intecknat alla sina gator, hamnade på ett av mina 8 hotell och hade en hundralapp kvar.

Ytligt by Liss

Eftersom Emmy gjorde en lista på världens snyggaste killar på sin blogg, men missade vissa som förtjänar en plats på den listan tänkte jag försöka mig på samma sak! Here you go:

Världens tio snyggaste killar (utan inbördes ordning, dock!):

Penn Badgley

Luke Pritchard

Ashton Kutcher

Adam Brody

Ben Feldman

Chace Crawford

James Lafferty

Eric Forman

David Hebert

Ed Westwick (Chuck Bass egentligen.)
Hm. Uppradade såhär så är det som att jag ser vissa likheter mellan dem. Hehe.

det är sättet du rör dig

Det var ett tag sen jag uppdaterade, så går det när man har fullt upp! Senaste veckan har bestått av intensivt arbete med musikalen vi i ES2 och ES3 just nu arbetar med. På måndag är det genrep, och jag har lämpligt nog dragit på mig en fruktansvärd förkylning, komplett med feber och hela alltet. Inte roligt. Jaja, jag hoppas på att bli lite bättre nu i helgen!

The devil was a gentleman compared to Captain Flint!

Arrh, stressiga dagar! Idag hade jag skola till klockan 19, bara en sån sak. Musikalen tar en massa energi, visst, men det är fruktansvärt kul också! Som ett exempel tror jag inte skrattat så mycket som jag gjorde under Pers improviserade sång idag på flera år. Och att stå på scen och leva sig in i en roll är sjukt roligt!
Jag tog mig i kragen nu ikväll och skapade en fin blogg för mina politik-tankar, eftersom jag inte tycker att den här bloggen är riktigt rätt forum för det. Jag vill ju inte förlora fyra av mina fem läsare, liksom.
Är ni intresserade, hittar ni den här!
GODNATT!

Where are we going, mon amour?

MÅNDAG, WIIE. Fast nej. Vi har iallafall inlett intensiv-veckorna med musikalträning idag, så hela vecka 11 och 12 kommer vi bara ägna oss åt Skattkammarön! Känns bra. Idag har jag till exempel pimpat en kavaj. Jag var bättre än väntat på det, verkar det som.

Nu ska jag till Ström för att möta upp Norah och gå på bio! The Valentines Day, ska det bli. Åzum.

Dagens låt: MEDAN VI FALLER - HÄSTPOJKEN

Besök!

Jag hade förresten besök av Norah ikväll! Hon är en av dom bästa människorna som finns tycker jag!
Det var allt.

jag vill veta varför storstadskvinnor faller ner och dör

Amanda tipsade mig om den här låten. Awesome!

Okej, helgen har alltså spenderats i Östersund. Jag har nämligen varit på Jämtlands läns SSU-distrikts distriktsårskonferens. Det låter tråkigare än vad det är, haha! Jag tyckte att det var en trevlig och inspirerande helg, med spännande folk och massor av pepp och nya idéer. Jag ser fram emot valet, wiie!

Och det är väl ungefär hur politisk jag har tänkt vara på den här bloggen. Istället tänker jag hänvisa hit om ni vill veta mer om sånt. Ett slags nystartat projekt kan man väl säga.

Imorgon är det skola, eller "skola".
Godnatt!

I will have to pull my heart away.

foto: ilovewildfox
Ibland kan det hugga till lite i hjärtat bara av att se ett namn. Ibland kan man önska att man var någon annan. Och ibland är man rätt nöjd trots att det finns en massa om.

Jag har iallafall packat för helgen, då det bär av till Östersund. Eller, jag tror jag har packat allt. Så det har jag förmodligen inte. Sånt där är inte min starka sida, helt enkelt. Jag är en hejare på engelsk grammatik och att minnas födelsedagar istället. Alltid nåt, som man brukar säga.

Nänä, jag ska ju upp tidigt imorgon, kanske dags att gå och lägga sig.
(Jag kan förövrigt inte sluta lyssna på Pull My Heart Away. Om det är bra eller dåligt vet jag inte.)

Jack Peñate - Pull My Heart Away

Den här låten är helt fantastiskt bra. Så enkelt är det.
Här hittar ni Jack Peñate på spotify!

Stewies song!


What would you say if I asked of you, out of loneliness, out of loneliness: Could I be with you?

sådär fint väder var det inte där vi var..


WOOH, jag är tillbaks från fjällen. Där blåste det, men jag var bad-ass och kastade mig ner för pisterna trots att jag inte såg ett skit tack vare kombinationen dimma/storm. Vad gör man inte för lite äventyr? Tyvärr kunde inte alla liftar i Trillevallen gå dock, men sånt kan man ju inte göra något åt.

Vi begav oss också en sväng till Åre, för att se skidturisternas förlovade land. Jag har en sak att säga, och det är: Åk inte dit. Tro mig. Ni kommer bara bli deprimerade. Det blev jag iallafall, allting var grått och slask och hotell och stora stugkomplex. Och förvirrande som satan. Plus att jag hatar tanken på att det där en gång i tiden var en gullig liten fjällby, och nu är något slags turistjippo. Man kunde räkna antalet vanliga hus på ena handens fingrar. Äh. 
Över till något annat. Såna här nämligen:
Är det bara jag eller kan dom vara jävligt roande, sånadär verifieringsord?

let's go to the fjäll!

bildkälla
Snart beger jag mig till fjällen för att vara sportig. Eftersom jag alltid är ute i så god tid har jag inte heller packat klart. Kanske så dags nu. Äh, jag är tillbaka på torsdag.

the end is not near, it's here.

Idag har jag varit i stora staden Östersund med min lillasyster. Jag hittade trevliga klädfynd och köpte inte onödigt mycket, som jag annars har en tendens att göra. Jag har också varit på en otroligt uppskattad filmkväll med gänget hos Moa! Bra att det kunde tryckas in, lär inte träffa tjejerna så mycket under lovet annars.

Imorgon åker jag nämligen på något så hurtigt som skidsemester, så det kan gå. Jag kommer tillbaks på torsdag, får väl hoppas att internet klarar sig utan mig tills dess, ehe.

eat, drink and let's be merry!

ett smakprov på hur en estet-lektion kan se ut! Mer bilder finns på allsmäktiga facebook.

Trots att det bara är första lovdagen idag ser jag faktiskt fram emot att skolan ska börja igen! Vi jobbar nämligen med att sätta ihop en musikal just nu, vilket är sjukt roligt! De två veckorna efter lovet har vi alltså inga vanliga lektioner alls utan jobbar intensivt med att sätta ihop allting.
(Musikalen vi sätter upp är förövrigt en musikalversion av Stevensons Skattkammarön. Känner ni inte till storyn kan ni ju typ...googla.)



If I could melt your heart

Gula! (foto: Tess)

Äntligen sportlov! Då ska man ju vara sportig, och tro det eller ej (jag gissar på det senare), men det är faktiskt det jag planerar att göra de närmaste dagarna! Mer om det senare.
Idag har jag lämnat in ett matteprov i vetskapen om att det gått åt helvete, varit hjälpsam, redovisat om 60-talets ungdomskultur, repat med Angelica, druckit kaffe, ätit potatisbullar och framförallt varit så rastlös att det närmat sig panik.
Imorgon åker jag till Östersund med min smarta syster för att gå i sportaffärer! Eh.

Godnatt.
If I could melt your heart, we'd never be apart.

sistah

Min lillasyster lyckades på något vis knäcka till näsan så hon hade blod i halva ansiktet och pratade som en pälsallergiker på en kaninfarm. Jag säger åt henne att be min mor Sjuksköterskan ta en titt på det, så hon går ner. Efter ett tag kommer hon upp på mitt rum igen och säger:

-Jag gick in i vardagsrummet och frågade om man kunde knäcka näsan på sig själv. Då sa pappa att han skulle ha sagt nej i vanliga fall, men när det var mig det gällde var han inte lika säker!

Helt rätt, pappa.

high tech-livet

För ett tag sen skrev jag till min lillasyster att hon skulle komma upp till mitt rum över msn, hon satt nämligen vid datorn nere. Sen tycker jag att hon tar för lång tid på sig och ska skriva åt henne att skynda på. Jag ser då att hon är utloggad och min reflextanke är:

"Hur ska jag nu få henne att gå upp för trappan och komma hit?"

Det här bekräftar ganska mycket som sägs om Dagens Ungdom.

Russian roulette is not the same without a gun

Foto: Taylor McCutchan

Jag tänkte att ni säkert vill veta hur en heldag på estet kan se ut. Här är min dag:


- Jag och ett helt gäng till har hackat sönder stora frigolitblock. Och med hacka sönder menar jag HACKA SÖNDER. Hela bildsalen var täckt av frigolit. Hela ES2 och ES3 var täckta av frigolit. (Bilder kommer förmodligen.) När jag kom hem fick jag plocka frigolitbitar ur bh:n. Det var en ny upplevelse.

- Jag, Jenny och Emelie byggde upp ett "fort" av stolar i musiksalen och låg bakom det och "sköt mot fienden". Samtidigt pratade vi om att underklassen mist sin naturliga vördnad för de som ger dem deras dagliga bröd. Engelska gentlemän är underbara.

- Vi hade två brandövningar idag. Tydligen tyckte de att budskapet var tvunget att präntas in ordentligt. Så vi har alltså stått och frusit på parkeringar idag.

- Medan vi tränade repliker kom ett gäng in i salen där vi var. De undrade nog varför vi hade skjortor, västar, korsetter och sammetsjackor på oss. Allt för att leva sig in i rollen!

Slutligen får ni ett utdrag av mina repliker:

"Men som en god engelsman måste ni också rätta munnen efter matsäcken. Vårt adelsmärke är ordning i penningfrågor!"
"Men vad säger ni om männens arbetssång? Rå, och inte ett dugg engelsk!"
"Tänk att våra motståndare är engelsmän, precis som vi! Vart är gamla England påväg?"
"En engelsman håller alltid på formen!"
"En gentleman håller alltid vad han lovat, iallafall om han är engelsman!"


Visst låter jag charmig?

damien rice

Jag har en såndär hatkärlek för typ brittiska manliga singer/songwriter-snubbar. Hatet kommer från att de har en tendens att låta exakt likadant allihopa och dessutom skriver låtar som låter likdant och rätt enformtigt dessutom. Kärleken kommer från att jag faktiskt gillar det trots allt.

ROOTLESS TREE - DAMIEN RICE är en av dom där låtarna jag gillar nåt otroligt trots att jag liksom inte tycker att det är bra. Mystiskt. Lyssna själv!

men det är inte rätt

"Ja...så kan man ju också tänka, men...det är inte rätt"
Det diplomatiska sättet att säga att någon har fel. Uppfångat på dagens musikallektion.

lightning crashes

Har ni haft en såndär dag då fan allt känns meningslöst nån gång? Om inte, prova att vara jag den tredje mars 2010. Äh. Jag är iallafall pepp på musikalen! Tror jag.

diamonds are forever!

Det har varit dåligt med uppdaterande från min sida senaste tiden. Förstår att ni saknar mig helt galet mycket. Anyways.

Jag brukar egentligen inte spendera mina pengar så flitigt. Annat än på kaffe och fika vill säga. Senaste veckan har cashen flödat dock! (säger dom så, hiphopparna?) Jag har utnyttjat Strömsunds (och internets) shoppingutbud till max, skulle man väl kunna säga, och kommit hem med följande:

Nya höronlurar, finally! AWESOME! (Och inga Koss den här gången, been down that road before, och aldrig mer)
Böcker från bokrean (musikbiografier och sånt). Bokrea is the shit.
En väldigt bra väska, som är sådär magisk och verkar rymma oändligt med prylar!
Ett par nya leggins!!!!! (Det är stort, jag har haft samma par svarta leggins sen jag var 14)
Två par rutiga skjortor som känns väldigt jag (75%, jag är bäst på att fynda!)
och slutligen:
Ett par slalomskidor! Kändes som dags nu.


Jag är rätt nöjd. Är det sånthär modebloggare bloggar om? Fast med bilder kanske? Vad vet jag, jag gissar att ni har era careface-miner på iallafall, så jag närmar mig väl.

Den här låten är bra annars: LIGHTNING CRASHES - LIVE


RSS 2.0