jag vet inte vem jag är, men jag vet att jag är din

Först måste jag bara nämna den där listan jag håller på med. Jag ska fortsätta! Jag måste bara bli frisk först. Det är jättetråkigt att blogga när man är sjuk faktiskt. Sjukt tråkigt. Hehe. Ni ser ju. Men det var inte det jag egentligen ville få sagt med det här inlägget i och för sig.

Om bara tolv dagar faktiskt så ska jag till Östersund på konsert. Jag ska se Håkan Hellström! Underbara, alltid lika fina, alltid lika hjärtrörande Håkan. Som jag alltid lyssnat på och alltid tyckt om och som alltid har skrivit rätt ord. Det blir hur fint som helst! Att världens bästa gangstas ska med gör det ju inte sämre! Nu peppar, peppar, peppar jag, och hoppas verkligen på att vara frisk! (fast det är ju nästan två veckor. Jag ska lyckas bra om jag fortfarande är sjuk då!)

Sådär såg det ut sist jag såg Håkan Hellström, på Hovet i Stockholm med världens bästa vid min sida!

(and it's your birthday tomorrow, but I'm not supposed to know)

ove sundberg som förebild

Jag älskar Ove Sundberg. Han lyckas vara Sveriges kanske störigaste personlighet, utan att ha en aning om det? Det är värt en eloge om något! I gårdagens Solsidan tog han personligt rekord när han bokstavligt talat fick en av sina grannar att flytta. Det är bra gjort minsann. Jag tänker också bli så. Hallå? Det är inte så att folk inte vill umgås med Ove. De vill helt enkelt inte vara till besvär! Såklart.good things always happens to bad people

Jag är jättesjuk. Eller, nu håller det väl på att ordna upp sig, men jag har bihåleinflammation och feber och hosta och halsont och allt vad det heter. Äter penicillin gör jag också. Det är inte särskilt kul, faktiskt, om det nu är någon som tyckte det lät mysigt. Imorgon blir jag hemma från skolan EN DAG TILL. Jag hatar att vara borta från skolan. Det känns alltid som om jag missar en massa viktigt. Nu är ju min skola inte den stressigaste i världen, så mest troligt kommer jag inte missa något alls faktiskt. Men ibland är det som om jag stressar mer av att vara hemma en skoldag än att släpa mig till skolan.


dag 04 – mina bästa tips för att klara gymnasiet med bravur.

Haha. Okej. "Klara gymnasiet med bravur"? Ingen klarar gymnasiet med bravur. Om man inte har en himla tråkig gymnasietid vill säga. Eller, inte ens då förresten, för hur mycket "bravur" är det att ha haft tråkigt i tre år? Men jag kan ge lite tips för att klara gymnasiet så bra som möjligt iallafall! Jag har ju faktiskt gått gymnasiet i två och ett halvt år nu, så lite erfarenhet av det hela har jag ju.

1. Hävda din rätt. Man är inte så liten när man går på gymnasiet. Vi är inte 13 längre och utan någon vetskap överhuvudtaget om hur man argumenterar för sin sak. Nu pratar jag först och främst lärare här. Har en lärare fel- säg det! Ger en lärare dig ett orättvist betyg eller omdöme- ifrågasätt det! Är en lärare allmänt störd- klaga till rektorn! De där rättigheterna vi hela våra liv haft som elever har vi äntligen kapaciteten att utnyttja! HEJA!

2. Ägna inte en massa energi på oviktiga saker. Det här gäller allt från att din kompis Britt-Marie kallade dig tjock eller att du "bara" fick VG+ på samhällsprovet. Det finns saker värda att lägga energi på, och sen finns det saker som inte är det. Prioritera. Då mår man bättre!

3. Om någon påstår att du inte kan- Motbevisa det. Eller be dom göra det bättre själv. (Detta kan dock vara riskabelt. Rätt vad det är visar det sig att de faktiskt kan bättre själv och då står man där med skägget i brevlådan.)

4. Acceptera att skolan alltid kommer bestå till 90% av idioter. Det bästa jag lärde mig på gymnasiet var att strunta fullständigt i vad de 90 procenten tycker om mig, för, när allt kommer omkring kommer jag ändå lyckas bättre än dem och inte minnas deras namn om 20 år.

5. Bestäm din egen utbildning. Kom ihåg att skolan behöver dig minst lika mycket, om inte mer, som du behöver skolan. På gymnasiet är man som en "kund", och är det en bra skola ser skolan till att uppfylla elevernas önskemål så bra som möjligt, eftersom skolan tjänar på nöjda elever. Var inte rädd för att be om att få läsa en särskild kurs eller föra fram olika idéer om hur skolan kan förbättras. Det kan ju inte bli sämre av det!

Okej. Vi låter det räcka så!

dag 03 – min topp 10-lista över vad jag inte får missa här i livet.

1. Välta en ko. För att det verkar så brutalt roligt. Nu tror jag att det är en myt egentligen, att det går välta kor. Men det är värt ett försök!
2. Skriva en bok.
3. Hitta "min stora kärlek" och gifta mig med mannen i fråga. För så klyschig är jag. (sen ska vi leva lyckliga i alla våra dagar också.)
4. Gosa med en bebis-giraff. Helst ha en som husdjur också, när jag ändå håller på. De mest fantastiska djuren i världen.


5. Besöka alla världsdelar!
6. Bo i minst en av följande städer: Paris, London, San Francisco, Venedig, Dublin.
7. Åka till ett koncentrationsläger. Eller, ja, resterna av ett koncentrationsläger då.
8. What Emmy said. Hitta en soulmate! En sån som man vet förstår utan att man behöver förklara. Och som ställer frågor som de egentligen redan vet svaren på.
9. Äga en sånhär att åka på roadtrip med:


10. Fylla 90. Minst.

kröp intill varenda nerv du har, sa "tänk på mig, tänk på mig, tänk på mig"

Imorse släpade jag mig till skolan på en annan nivå än jag brukar i vanliga fall.  När jag vaknade idag var det i snurrade lakan och med en termometer som visade på 39 grader. Men inte lät jag lite feber stoppa mig inte! Tanken var att Hjalmars musikesteter skulle bege sig till Dorotea och Åsele idag, för att ha de sista två turnéstoppen. Då huvudrollsinnehavaren dock hade dragit på sig ännu mer sjuka än mig ställdes det hela in, vi fikade lite och sen fick jag åka hem. Resten av dagen har jag ägnat åt att sova, få ännu högre feber, för att nu de senaste timmarna och med två ipren till hjälp må snäppet bättre. Kollat på hela säsong 1 av Solsidan har jag gjort också, något av det bästa svensk TV åstadkommit.

Imorgon stannar jag hemma från skolan för att vila upp mig så pass att febern kanske går ner iallafall. Och sova ska jag. Nu vet ni.

dag 02 – när jag var som fullast.

Den gången jag var "som fullast" är väl egentligen inte något jag egentligen känner att jag vill blogga om. Men jag kan väl säga så mycket som att jag, hur kul jag än hade den kvällen, inte vill uppleva den igen. Påtvingad blogginlägg, nävadå.

dag 01 – mina första/bästa klackar

Jag är en converse-tjej av stora mått. Såpass att jag skulle tippa på att jag har mina converse sisådär 300 dagar om året. Jag äger dock, förutom mina 5 par converse, sisådär 20 par skor till. Jag har x antal tygskor, ballerinaskor, pumps, you name it.

Mina "första/bästa klackar" är egentligen inte alls mina första, men absolut de som jag först började använda "till vardags". Och nog använde jag dem alltid. Så pass att ena klacken nu är helt nedsliten och skorna står och dammar på min skohylla. (Jag släpar fötterna olika mycket när jag går, så den ena skon är nästan inte nedsliten alls, medan den andra klacken är typ snett avskavd? Vanligt förekommande fenomen bland mina skor.)

Nu gör inte mina kassa bilder de här skorna rättvisa, men jag lovar att det är de absolut finaste skorna i hela världen!


for what it's worth

Min blogginspiration sinar iväg som isglass i Sahara. Jag måste göra något åt det! Så, jag gör en till lista. Det funkade ju sist, och rätt kul är det ju faktiskt också. Jag kopierade den här av Emmy!

dag 01 – mina första/bästa klackar.
dag 02 – när jag var som fullast.
dag 03 – min topp 10-lista över vad jag inte får missa här i livet.
dag 04 – mina bästa tips för att klara gymnasiet med bravur.
dag 05 – fem hemligheter. 
dag 06 – vem jag helst skulle se ut som.
dag 07 – mina olika stilar genom åren.
dag 08 – mitt bästa minne.
dag 09 – vad jag vill göra i framtiden.
dag 10 – min syn på kärlek.
dag 11 – första gången jag dumpade någon/blev dumpad.
dag 12 – min första festival.
dag 13 – min första kyss.
dag 14 – min favoritlåt/band/artist.
dag 15 – det godaste jag vet.
dag 16 – mina snygghetstips.
dag 17 – min bästa dag någonsin.
dag 18 – mina pojkvänner sen den första.
dag 19 – personer jag är lik enligt andra.
dag 20 – det pinsammaste jag har gjort.
dag 21 – min bästa vän. 
dag 22 – det bästa youtubeklippet.
dag 23 – den ultimata daten med fem valfria människor.
dag 24 – mina tre bästa big-brother minnen.
dag 25 – mina tre favoriträtter.
dag 26 – mina tre finaste bilder.
dag 27 – mina tre bästa harry potter-minnen.
dag 28 – mina tre bästa party-trick.
dag 29 – de tre bästa ragningsreplikerna.
dag 30 – min favoritsång.

från och med imorgon, va!

blåbärsmuffins på flaska

Igår var min människa i världen på besök hos mig i Strand. Av någon anledning får hon alltid för sig att "ha med sig något till mig" som hon uttrycker det hela. Igår ville hon väl inte vara sämre än vanligt och hade med sig något så fantastiskt som en flaska parfym med blåbärsmuffins-lukt. Den luktar otroligt starkt, men efter att man hostat lite och det värsta parfym-oset svävat iväg kan man känna att det faktiskt luktar blåbärsmuffins! Helt otroligt.


Nu är jag jättepeppad på fler såna parfymer, fast med andra dofter då såklart. Det finns skitkonstiga lukter som typ Tomat, Nytvättade fönster, Kritor... Är helt lyrisk! Funderar väldigt starkt på att köpa Marschmallow-parfym faktiskt. Tänk att gå runt och lukta marschmallows!

(eleven.se)

rock'n'roll will never die.

Igår var jag på studentfest på bygdegårn i byn. Spännande, spännande. Det innebar alltså att jag umgicks med en himla massa folk jag aldrig mer vill ha nåt att göra med efter studenten, dansade till värdelös musik och tänkte gå hem hela kvällen men ändå stannade kvar av oklar anledning. Okej, nu lät det som om det var en hemsk kväll, vilket det inte var. Jag fick träffa gangsta-Rosita, allrabästa, och bara det var skäl nog att gå dom där 500 metrarna till bygdegårn och tillbaka och sitta där en hel fredagkväll.

För ett tag sen stannade förresten en skoter framför huset, jag hörde klampande på bron, dörren öppnades och någon ropade "gomorron i stugan!". Efter att grannen framfört sitt ärende fortsatte han med skotern längs bygatan. Väldigt klyschigt. Älskar glesbygden.

just because you're losing, it doesn't mean you're lost.

Mitt hemliga mission är efter många om och men avklarat. Jag åkte till Lappland igår eftermiddag med mamma, sov i Vilhelmina och klev upp imorse för att....DUHDUHDUHDUHDUHDUH (rederiet-temat)......ta körkort. Vilket jag (efter ungefär 24 toalettbesök under en timme för att kissa/nästan kräkas/lugna ner mig) faktiskt gjorde också! Nu kan jag alltså köra bil själv. Imorgon, och alla vardagar resten av mitt liv, blir det alltså halvfyraraggen i Ström!


Förresten har jag sett att min blogg ser helt annorlunda på andra datorer än min egen i färg och så. Alla bilder jag lägger upp ser till exempel överredigerade ut. Tror det beror på att jag har en minidator. Är det någon som råkar läsa det här som har något smart tips på hur man undviker detta, så får man ju gärna lämna en kommentar. Det är ju sjukt störigt faktiskt, att min dator är typ mattare i färgerna? Förstår ingenting.

superhemligt mission

Supersnabb uppdatering. Jag är i lappland idag och matar renar. Fast egentligen är jag på hemligt uppdrag och gör jätteviktiga saker. Går det utan komplikationer meddelar jag världen sen.

Annars har vi estet-turné den här veckan. Riktigt kult faktiskt. Det kanske låter gott? I måndags var vi i metropolen Gäddede, och igår hann vi med en föreställning både i Backe och Hoting. Hittills har det flutit på bra utan några större svårigheter. Jag gillar att rigga ljus och så, även om det är stresseigt, tungt och inte alltid helt lätt.

HEJDÅ HA DET SÅ KULT PÅ RESTAURANGEN.

(mest osammanhängande blogg-inlägget någonsin i den här bloggen.)


dubbelt 20-årskalas

Igår var jag i Backe på födelsedagskalas. Det var nämligen dagen precis mitt emellan mina vänner Kenny och Emils födelsedagar! (Kenny fyllde 20 i torsdags, Emil fyller 20 på torsdag!) Det var kult. Vi åt tacos och glass, spelade TV-spel och umgicks som de häftiga människor vi är. Nedan följer lite utvalda bilder från kvällen. Inga konstigheter.


lediga dagar är bra dagar

Idag var alla mina lektioner (två stycken alltså) inställda. Halle-firetrucking-lujah! Istället var jag och mamma ute på byn i tre timmar och övningskörde, handlade, gick en sväng i Strömsunds extravaganta så kallade "galleria" och fikade. Sen mötte jag upp Julia och Norah, och vi åkte hem till Strand och åt middag. Himla mysig dag!

Förresten var jag absolut värd en ledig dag, efter att ha haft skola till halvsex sisådär igår. Nästa vecka drar alla musikesteter ut på turné i kommunen med omnejd, flashigt värre. Första stoppet blir metropolen Gäddede på måndag. Därför hade vi igår genrep. Jag och Angelica agerar ljustekniker på turnén, inte mitt favorituppdrag egentligen, men vad gör man. Det roligaste är att rigga upp allt, faktiskt. Gillar att rikta lampor, snubbla över sladdar och göra provisoriska lösningar på sånt som gått sönder med silvertejp, faktiskt. Lite kroppsarbete!

Jag och Angelica i ettan typ. Unga och oförstörda!

Michelangelo, estethemligheter och firetrucking hallelujah

Min musikklass, alltså Lotta, Angelica och Jag, är kanske den häftigaste i Sverige. Om inte annat den minsta. Idag har vi spenderat halva dagen på Gula och låtit vår coolhet sätta sig i väggarna. Bland annat repade vi in Lottas arrangemang fram tills att läraren dök upp (efter att vi, en halvtimme in på lektionen, hämtat honom) och kunde glänsa lite med hur samspelta vi var redan på "första försöket". Dessutom drog vi lite spontant ut texten till svenska versionen av Hallelujah och spelade och sjöng. Väldigt stämningsfullt.

Jag älskar dagar när vi musikare kryper ihop i musiksalarna och sitter där i några timmar och nördar på vårt sätt: Vid pianot, med gitarrer och mikrofoner, filandes på stämmor och arr och ibland med lite beatboxande och sådär också. (På de tråkigare dagarna blir det visserligen musikteori-böckerna...) Får vi det tråkigt är det bara att sätta sig och samtala med Gula-spöket. Han är rätt trevlig, förutom att han brusar upp ganska lätt och tenderar att smälla i dörrar, leka med rökmaskinerna och spela på instrumenten i fel tonart.En annan anekdot från min spännande dag:

Idag på kulturhistorian fick jag lära mig om det "universala geniet" Michelangelo. Visste ni att han, förutom att måla taket i Sixtinska Kapellet, dessutom var en framstående konstnär, författare, vetenskapsman, humanist och uppfinnare? Jodå. Han målade bland annat den kända tavlan Mona-Lisa, ni vet. Och gjorde ritningar till en helikopter, flera hundra år innan den första byggdes! Och gjorde beräkningar på människokroppens proportioner som revolutionerade läkaryrket!

Vad sa ni? Leonardo Da Vinci? Att det var han som gjorde allt det där utom att måla sixtinska kapellet? Va? Näää.....För det säger inte vår lärare!

Ordet renässans härstammar förresten inte alls från franskan, om ni nu trodde det. Det är ett latinskt ord! Och alla vet väl att man pratar persiska i Irak?

Nä, jag säger bara det, vad är det alla andra får lära sig i skolan egentligen? Tur att vi har undervisning präglad av kvalitet iallafall!

Mona Lisa av Michelangelo. Inte Da Vinci.

Skoldagen som blev en "skoldag"

Idag började skolan igen, efter en himla lång ledighet. Jag och min klass är förmodligen de gymnasie-elever i Sverige som har slappast schema. På måndagar, såsom idag, har jag två lektioner. Idag kom jag till skolan kvart i åtta med bussen som vanligt. En och en halv timme senare hade jag svenska, dagens första lektion. Där hade vi genomgång, sen försvann läraren mystiskt och resten av lektionen gick åt till att diskutera höjdpunkter och bottennapp i filmhistorien. Efter en lång lunchrast hade jag religion. Eller, rättelse: Jag hade upprop på religionen, för att sedan få höra att de som inte hade rester fick gå. Jag slutade alltså halvtolv, varpå jag satt fyra timmar på skolan och väntade på bussen hem. Roligt liv!

Såhär på den kanske mest ångestladdade dagen på hela året väljer jag att, istället för att vältra mig i misär vilket var ett fullkomligt möjligt alternativ, krypa ihop i mjukiskläder och tänka tillbaks på sommaren, och tänka mig att det snart blir vår och bättre dagar. Positiv inställning.

sommarens bästa dag.

parasite city

Idag har jag varit i Östersund en sväng med min fader och lillasyster. Vi besökte lite affärer (jag gjorde världens klipp på världens finaste sjal på Monki! Den ser ut lite som en gardin ungefär.) och var och fikade på Wedemarks. Jag tycker inte om Östersund sådär överdrivet mycket. Det har dock sina fördelar, och Wedemarks är en av dessa! Förutom att de tryckt in ungefär tusen bord i ett rum är det rätt mysigt, och framförallt har dom stans godaste fika! (Okej. Törners kan konkurrera, minsann!) Visste ni att dom uppfann Smörgåstårtan på Wedemarks? Det är sant! Hur häftigt är inte det? Okej. Nu gillar ju inte jag smörgåstårta. Men ändå!

Vi var hursomhelst en sväng på mitt hatställe i Östersund också: Ica Maxi. Hatar såna där storköpsaffärer. Jag får ångest, tappar bort mig, får huvudvärk av lamporna och vill till slut bara slå huvudet mot betonggolvet för att slippa höra kundvagns-rullandet. U-S-C-H. Vi lämnade sen av Jonna i hennes lilla vindsvåning och jag körde hela vägen hem till Strand i mörker och snö och halt och jävligt.

Nu känner jag att det här inlägget för länge sedan gjorde att ni tappade intresset. Hehe. Förlåt. Man kan inte vara på topp jämt!

Nu när jag svalt det kan du dra det hur långt du vill
Du vet, jag vill bli din
och ingen annan kommer in
Hjärtat gör mig blind.

Fredagsmys

Såhär fredagen innan lovets skolan drar igång igen fick vi finbesök i Strand av min vän Marcus. Vi har bakat pizza och kollat på film, och Jonna och Marcus spelade TV-spel. Himla trevligt faktiskt.


Clash of the Titans

Marcus har länge försökt få mig att se Clash of the Titans, även om jag inte varit så jättepepp på det. Idag var dock äntligen dagen då jag skulle få ännu en dos populärkultur inmatad i huvudet. Både jag och Marcus gillar de grekiska gudahistorierna och antiken väldigt mycket, så egentligen borde väl Clash of the Titans vara en film i min smak, kan ju tyckas. Den handlar nämligen om Zeus (oäkta) son Perseus som ska rädda staden Argos från Hades vrede. Han måste således bege sig till underjorden, hugga av monstret Medusas huvud och döda Kraken. Ungefär.

Clash of the Titans har många saker som talar till dess fördel och som gör att det borde vara en bra film. Enorm budget, häftiga specialeffekter, bra skådespelare...men. Okej. Jag säger det rätt ut bara: Den var inte bra. Det var en himla massa specialeffekter, såg mer ut som en science fiction-film än en historisk skildring. Det var INGEN berättelse. Det var en himla massa dödande. Med andra ord var det en film tillägnad testosteron snarare än tillägnad filmskapandet. En filmupplevelse jag garanterat hade kunnat slippa med andra ord.


after all it's always you

Om att vara motsägelsefull:

Jag vill sluta tänka på det, men jag kan inte sluta tänka på det. Jag vill höra något, få ett tecken typ, men samtidigt vet jag inte vad jag egentligen skulle göra då. Jag har aldrig haft något hopp, men slutar ändå aldrig hoppas. Jag väntar väntar väntar, även om jag för länge sedan påstod att jag slutat med det. Och framförallt vill sluta med det.

Jag antar att det faktiskt är så att någon gång måste du bli själv, och jag väntar på det, jag bidar tiden, och det kommer ta tid, och tills dess säger jag till mig själv: "ring inte, skriv inte, lås inne ivern i dig." (Hallå? Är du där? Hallå? Finns det nånting kvar?)
the end of the world as we know it

Okej. Jag är norrlänning, och klagar inte på väder, särskilt inte snö. Men nu ser det seriöst ut som domedagen ute. Vart slutar marken? Vart börjar himlen? Vem vet. Såg en mörk gestalt springa på bygatan ute, konturer syns inte riktigt på grund av snön som yr. Det kan ha varit en hund, men jag tror mer på en varg. Och isåfall finns det nog fler. Bäst att jag bunkrar upp på mitt rum. Vill ju inte bli uppäten, liksom. Eller blåsa bort.

Scen ur Day after tomorrow eller Strand? Svårt att säga.

run to the hills

Eftersom jag lite oväntat blev ledig nu i veckan har jag plötsligt en massa tid jag inte trodde jag skulle ha. Därför korsade jag igårkväll landskapsgränsen norrut för att gå på födelsedagskalas. Artonårskalas till och med! Pontus hade nämligen fyllt år (han fyller år på nyårsafton, hur coolt?!) och därför samlades en hel del coola människor i Backe. En allt som allt trevlig kväll!

Bjuder på lite bilder, dock långtifrån det antal som togs! (De bilder som inte behöver censureras, kan ju tilläggas!)


Måndag igen

Idag har jag jobbat. Det var väl kanske inte sådär jätteroligt. Packat små lådor i större lådor. Löneökning fick jag dock, hittills den absolut största förmånen med att ha fyllt arton! Sen skickade dom hem mig för resten av veckan i brist på mer jobb. Inget slöseri på resurser här inte! Det här innebär alltså mindre ka-ching på kontot för mig, men å andra sidan fler sovmorgnar. Det är förresten två år sedan jag började på mitt jobb nu. TVÅ ÅR. Jistanes, vad fort det har gått! Sen dess har jag suttit där vinterkvällar och sommardagar och stämplat papper, bråkat med kopieringsmaskinen och vikt papplådor.

Jobbet.................................

and all of those moments just might find their way into my dreams tonight
but I know that they'll be gone when the morning light sings

söndagskaffe i granngårn

Eftersom mor min ändå skulle ner på byn och handla lånade vi grannens bil, så jag fick passa på att övningsköra lite med en bil som inte är automatväxlad. Vi passade på att köpa 7 liter mjölk och hämta ut travkupongerna åt grannen också, när vi ändå var nere på flata, liksom.

När vi kom tillbaks blev vi bjudna på fika! Och för granntanten gäller minsann inget "7 sorters kakor"-koncept inte. Nej, det vore väl lite snålt, att bara bjuda på 7 sorters kakor? Bättre med elva sorter! Och kok-kaffe såklart.

Elva sorters kakor. På riktigt.

Vet inte vad jag vill säga med det här inlägget egentligen. Antagligen att jag önskar att jag någon gång i mitt liv kommer ha elva sorters hembakta kakor hemma att ställa fram när grannen kommer på kaffe. Känner jag mig själv rätt kommer detta mål knappast att uppnås förrän nån gång efter 2070 typ. Eller åtminstone efter pensionen!

bible studies

Då jag missade provet i kristendom vi hade på religionen sista veckan innan lovet har jag haft det bekvämt nog att kunna skjuta på pluggandet. Idag tog jag dock tag i mig själv och satte mig med Religion och sånt för att lära mig om Jesu liv och under. Hatar förresten våran religionsbok. Det känns som om den är skriven för 11-åringar. Dyslektiska sådana dessutom. Bara en sån sak som att boken heter "Religion och sånt" tycker jag säger en hel del om lärobokens akademiska kvalitet. Den kunde inte ens få heta "Religion och sådant" liksom. Helvete.

Hur det än var med den saken fick jag för mig att läsa lite om Jesu underverk i Den heliga skrift. Bibeln alltså. Vi har en bokhylla i typ varje rum i huset, och jag gick därför systematiskt igenom dessa i jakt på kristendomens budskap. Allra helst den senaste svenska översättningen från 2000, förresten. Till slut frågade jag min mor och far efter en bibel, då mitt sökande verkade förgäves.
"Va? En bibel?! Hm...kolla i bokhyllan i arbetsrummet, tror min konfirmationsbibel står nånstans." sa far min.

Efter noggrann avsökning fann jag bibeln ståendes bakom all kurslitteratur för lärarstuderande och tysk-svenska lexikon. Den senaste översättningen var det naturligtvis inte heller. (Hade ju annars varit coolt om pappa haft översättningen från 2000 som konfirmationsbibel, med tanke på att han konfirmerades 1975.) Så ser det ut i vårt hedniska hem. Bibeln ligger och dammar bakom viktigare böcker, antar jag.

Det är iallafall rätt så roligt att läsa 1917s översättning av Bibeln. "I skolen icke hava någon annan Herre, ty den enda Herren äro Gud Fader", typ. Ska lära mig det här på riktigt nu känner jag. Bara för att jag varken är döpt eller konfirmerad betyder ju inte det att jag inte kan ha lite koll liksom! Mål för 2011: Bible Studies! Okej. Nu har jag faktiskt plöjt igenom nästintill hela bibeln en gång. Men det var ju ett par år sedan, och ärligt talat mer för sakens skull än för att jag faktiskt ville komma ihåg något av det jag läste. Nya tag!


Nyårsafton

Utan att orda för mycket om kvällens bravader och not-so-much-bravader kan jag ju nämna så pass mycket som att jag och Julia efter att vi flitt oss och ätit middag begav oss på andra sidan Vattudalsbron till Näsviken för att fira in 2011. Det var roligt. Enough said. Kvällen avslutades sedan med brädspel med lillasyster hemma vid köksbordet i Strand. Helt okej, va!


Nyårslöften och annat strunt

Inför 2010 hade jag två stora mål: Att ta körkort och bli vegetarian. Det senare tog jag tag i redan i februari, och numera ingår kött och fisk (och, för att förtydliga, även kyckling, eftersom folk tydligen inte ser det som "vanligt" kött) inte längre i min kost. Det känns fenomenalt bra faktiskt. Körkortet är en annan femma tyvärr. Utan att avslöja för mycket kan jag bara säga att det inte är mitt fel att jag inte lyckades med det i år. Jag fick helt enkelt ingen uppkörningstid i år! Och så var det med det.

Jag hade bestämt att inte ha några nyårslöften för 2011. För, let's face it, man lyckas ändå aldrig hålla dem. Sen när jag funderade lite på det idag bestämde jag att man kanske inte behöver kalla det "löften" utan typ...Mål för 2011. För klart jag har såna! Förutom att det ska bli det bästa året så är det naturligtvis lite saker jag har tänkt mig klara i år. Typ som att ta körkort (i år istället), ta studenten (!!!!!!), komma in på universitetet, flytta hemifrån (norrut, om planerna inte ändras) och såntdär. Jag har en känsla av att 2011 kommer bli ett bra år minsann!

Wished for a life this year, it’s brand new
but on the top of the list there’s you
I’m going to be with you
I haven’t told you yet but I’m going to be with you

RSS 2.0